Δεν υπάρχει συμψηφισμός στον κύκλο του αίματος. Είναι σίγουρο ότι τις μανάδες του Φύσσα, του Καπελώνη και του Φουντούλη που δολοφονήθηκαν ή τη μάνα του Γέροντα που χαροπαλεύει, θα τις ενδιέφερε πρωτίστως η σωτηρία του παιδιού τους όχι μόνον από την σωτηρία του τόπου, αλλά του κόσμου ολόκληρου.

Όταν χάνονται ζωές νέων ανθρώπων υπό μορφή ξεκαθαρίσματος πολιτικών διαφορών τότε η πολιτική χάνει το νόημά της. Φυσικά ηθικοί αυτουργοί τέτοιων καταστάσεων είναι οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι σήμερα ολοφύρονται αποκηρύσσοντας την τρομοκρατία αφού προηγουμένως έκαναν ότι μπορούσαν για να ανοίξει ο κύκλος του αίματος. Σπατάλησαν τον πλούτο του τόπου, συγκάλυψαν τις αλητείες των συναδέλφων τους, ικανοποίησαν τα ρουσφέτια των ψηφοφόρων τους με το αζημίωτο, πέταξαν την ανάπτυξη του τόπου στο καλάθι των αχρήστων, βούτηξαν τα χέρια τους στο μέλι της επιβίωσης ενός λαού κι αμέσως μετά, αφού έβγαλαν το δηλητήριο από μέσα τους, αποφάσισαν να αγωνιστούν για την σωτηρία της πατρίδας βουτώντας τα χέρια τους στο αίμα αυτή τη φορά.

Τα τελευταία γεγονότα δεν είναι άμοιρα όσων προηγήθηκαν και εκείνοι οι οποίοι έστω και κατόπιν εορτής οδηγούνται στη δικαιοσύνη – αυτοί οι λίγοι γιατί οι πολλοί σιωπούν κουκουλωμένοι κάτω από τα πλούτη τα οποία παρανόμως απέκτησαν – θα έπρεπε, εάν υπάρχει δικαιοσύνη, να καταδικάζονται και ως ηθικοί αυτουργοί των φόνων που με περισσή φροντίδα καλλιέργησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι δυνατόν οι αρχιτέκτονες του χάους να κρύβονται κάτω από τη νομιμότητα που τους παρέχει ο κοινοβουλευτικός τους μανδύας, όταν είναι οι κύριοι υπαίτιοι της παρακμής της κοινωνίας, της πτώχευσης της χώρας, της σημερινής αβάσταχτης κατάντιας μας και της βίας.

Είναι νομοτέλεια όταν οι γέροντες μαλακίζονται οι νέοι να χύνουν το αίμα τους. Δεν γνωρίζω εάν εκείνοι που σήκωσαν τα όπλα ή τα μαχαίρια είναι επαγγελματίες δολοφόνοι όπως υποστηρίζετε εν χορώ σήμερα. Γνωρίζω όμως ότι οι περισσότεροι από εσάς είσαστε επαγγελματίες πολιτικοί κι αυτό με τρομοκρατεί απίστευτα.

Καμία μάνα δε μπορεί να  συγχωρέσει ό,τι συνέβη και κανένας φυσιολογικός ανθρώπινος νους να το κατανοήσει. Κανένας έντιμος άνθρωπος δε μπορεί να σας παρακολουθεί έτσι υποκριτικά και ανέξοδα να αποκηρύσσετε την τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντροπή σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης