Τέσσερα παστέλια έβαλαν οι Ολλανδοί στους Γάλλους. Και αν δεν είναι… αλευρωμένοι (που αυτό τους έλειπε να είναι), θα ανοίξουν χέρια και πόδια για να αφήσουν τη Ρουμανία να τους κερδίσει την Τρίτη. Γιατί; Μα φυσικά για να πετάξουν έξω από τα προημιτελικά οριστικά και αμετάκλητα τους Ιταλούς και τους Γάλλους, που σαφώς και είναι πιο απειλητικοί στο… μέλλον μιας τέτοιας διοργάνωσης. Αυτοί πέρασαν. Την Τρίτη, Ιταλοί και Γάλλοι σφάζονται μεταξύ τους. Ότι και να γίνει σε αυτό το ματς όμως, αν οι… μακρυχέρηδες  Ρουμάνοι επικρατήσουν της αδιάφορης Ολλανδίας τότε και τα δυο τα θεριά πάνε στο σπιτάκι τους.

Από σπόντα και μαγκιά λοιπόν η Ρουμανία πάει να στείλει όλο τον κόσμο φυλακή. «Όμιλος θανάτου ο τρίτος. Κρίμα για τη Ρουμανία» έλεγαν οι… προπέτες, αλλά κοίτα πως έκατσε η μπίλια. Με δύο ισοπαλίες οι Ρουμάνοι, ως τώρα, είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί για να προκριθούν στα προημιτελικά. Θα πρέπει να παρακαλάνε οι Ολλανδοί γι’ αυτό! Και κάνε τώρα… λογαριασμό γάτε μου. Μία η Ρουμανία και μία η Κροατία που πέρασε περίπατο, πάρε το δίδυμο στο κεφάλι. Δίδυμο βαλκανικό στην οκτάδα. Αέρα πατέρα και πάμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσες χώρες εκπροσωπούν το… Βαλκανιζατέρ στα τελικά όμως; Τρεις. Και το… τρίτο στοιχείο, φυσικά είναι το δικό μας. Έχουμε εμείς τύχη να ακολουθήσουμε την πορεία των άλλων; Δύσκολο μου φαίνεται. Δύσκολο αλλά όχι και απίθανο ομολογώ. Και μην αρχίσετε τις… γραφικότητες του στιλ «μακάρι, και η… καρδιά του πρωταθλητή».  Αλλού ποντάρω για το σημερινό ματς με τους Ρώσους. Αλλά δε λέω περισσότερα. Επιτρέψτε μου να έχω τα… γούρια μου, από Ιταλία μεριά. Και να μη λησμονώ το άστρο του μεγάλου Ρεχάγκελ. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε τους Ρώσους τότε… παίζει έργο. Και έργο καλό! Για τα θερινά τα σινεμά!   

 

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης