Τόσοι πολλοί; μα πούτανε κρυμμένοι; Στις λεσβίλες τους;
Πουστηρίζονται; Στα κώλα* τους;

Εμπρός για μια Ελλανωκώλων** ιΧώρα.***

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Κώλα: αρχ. μέλη του σώματος. (άκωλος: αρχ. ανάπηρος)
** Ελλάνες: αρχ. Έλληνες
*** Ιχώρ: στη μυθολογία το αίμα των θεών. Αναφέρεται στο Τίμαιο του Πλάτωνος. «ἰχὼρ δὲ ὁ μὲν αἵματος ὀρρὸς πρᾷος: ο ορός του αίματος είναι ακίνδυνος» (Πλάτωνος Τίμαιος 83 c 5 (Μετάφραση Βασίλης Κάλφας, Εκδόσεις Πόλις. σελ. 312) Στην ιατρική το πύον.

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
Τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
Όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…» (Καβάφης)

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.
Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018» Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.» (zougla, Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ούτε κουβέντα;
Με τόσα «κώλα» (μέλη);

Νεοδημοκρατικός σταρχιδισμός
Και οι «πουστοκτόνοι», (ανευλαβής νεολογισμός), κομπάζουν για τον ανδρισμό τους και την κανονικότητά (κυνικότητά) τους, ενώ, κρυφίως, «εν οίκω μη εν Δήμω» ασκούν επιμελώς την σώφρονα πεοχειράντλησιν.
«κρείττον γαρ έστιν γαμείν ή πυρούσθαι.» Απόστολος Παύλος «Προς Κορινθίους» θ΄ 9.
Μια κοινωνία υποκριτική, ενθεν κακείθεν, που αν ξεπλύνεις τα φκιασίδια της, θα δεις το απεχθές πρόσωπο, «παθητικό» και «ενεργητικό», τής «πουστιάς» (ιδιότητα του να είναι κανείς ανέντιμος. Μπαμπινιώτης), του ρατσισμού, του κοινωνικού φασισμού-φατσισμού (το να κρίνει κανείς από τη φάτσα).

Μια κοινωνία όπου καθημερινά, καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, από κυβερνώτες πολιτικατζήδες, και ελληνάρες «πολίτες».

Μια κοινωνία, που τα μαλάματα της ψευτιάς και της υποκρισίας, έφαγαν τον πρόσωπό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης