Αντώνης Μποσνακούδης,  Δημοσιογράφος Άμυνας-Ασφάλειας, Εκπρόσωπος Τύπου , Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας-ΑΚΚΕΛ

-«Μα δεν θέλω F-35 και …». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-«Σκάσε και αγόραζε». 

Αυτή σε γενικές γραμμές και συνοπτικά είναι η συνομιλία που γινόταν τα τελευταία χρόνια μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά των Αμερικανών από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και των ανθρώπων τους κυρίως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (ίδιοι είναι).

Κάποια στιγμή να δούμε και την πραγματικότητα ότι δηλαδή η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται κανονικότατα σε κατάσταση Κατοχής, όπως βρισκόμασταν το ’40 και ότι δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση ή κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά έχουμε κυβέρνηση ΣΤΗΝ Ελλάδα, κατοχική κυβέρνηση με δοσίλογους όπως είχαμε και επί πρώτης Κατοχής. Το ΠΑΣΟΚικό απόστημα Σημίτη-Γιωργάκη διασκορπίστηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τούς έκανε όπως τούς βλέπουμε. Και οι τρεις όμως αλληλοκαλύπτονται και αλληλοσυμπληρώνονται, χρησιμοποιώντας το διχαστικό «Αριστερά-Δεξιά» για να διχάζουν τον λαό και να επιβιώνουν εις βάρος του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ΑΚΚΕΛ για πολλά χρόνια διαρκώς τονίζουμε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και ότι η Ελλάδα θα έχει μεγάλο πρόβλημα ΟΤΑΝ και όχι ΑΝ πέσει η αυλαία της θεατρικής παράστασης. Ήταν θέμα χρόνου μέχρις ότου αρχίσουν οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Με τις ευλογίες του Biden πήρε τα F-16 που μάς έπρηζαν σε διαβεβαιώσεις ότι ποτέ δεν θα τα δει, ενώ και με τα F-35 σε λίγο θα τακτοποιηθεί (είτε μέσω Βρετανίας). Η επίσκεψη της γυναίκας-αράχνης Victoria Nouland σηματοδότησε και αυτό. Και φυσικά ΜΗΝ περιμένει κανένας να μαλώσουν την Τουρκία αν τα F-16 τα χρησιμοποιήσει για παραβιάσεις. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, οι Εγγλέζοι και η Τουρκία είναι στην ίδια διαχρονική συμμορία, σε αυτή την συμμορία που ο Μητσοτάκης και ο κύκλος του δίνουν «εξετάσεις» να μπουν και βάζουν τον ελληνικό λαό να πληρώσει το «εισιτήριο». Και αυτό έγινε ξεκάθαρο κυρίως μετά από τα μέτρα για τον κορονοϊό αφού τότε όλοι είδαν ότι το καθεστώς Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την Ελλάδα. 

Η απόλυτη εξάρτηση από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ είναι βασικός λόγος ύπαρξης και λειτουργίας του κυβερνητικού καθεστώτος της ΝΔ και των δορυφορικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Η ενεργειακή εξάρτηση και η εξοπλιστική εξάρτηση από τις ΗΠΑ είναι οι δύο εμφανέστερες εξαρτήσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, που κοστίζουν πάρα πολύ χωρίς να ωφελείται η Ελλάδα. Στη συνέχεια θα δώσω στοιχεία και γεγονότα για να ξεκαθαριστεί η εικόνα για το εξοπλιστικό, με βάση τις παλαιότερες αδιάψευστες ενημερώσεις της Lockheed Martin και την στάση της Πολεμικής Αεροπορίας που ποτέ δεν ήθελε το F-35 από τα πρώτα στάδια όταν ακόμη ονομαζόταν JSF – Joint Strike Fighter, με βασικό λόγο την αποτυχία του σε κλειστή αερομαχία και τον ιδιαίτερο δικτυοκεντρικό χαρακτήρα του. Η αμυντική βιομηχανία μας επίσης δεν κερδίζει κάτι. 
 

Οι ενημερώσεις της Lockheed Martin 

Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων Τύπου πριν από αρκετά χρόνια, που έκανε η κατασκευάστρια Lockheed Martin τόσο με στελέχη από την Ελλάδα όσο και ειδικούς απεσταλμένους από τις ΗΠΑ, είχαν ξεκαθαριστεί όλα τα θέματα, τα οποία παρουσιάζονται διαφορετικά σήμερα από τους τυφλούς υποστηρικτές της αμερικανικής πολιτικής και της υποτιθέμενης αμερικανοτουρκικής σύγκρουσης.  

Τόσο οι Έλληνες όσο κυρίως οι Aμερικανοί αξιωματούχοι της εταιρείας αντιμετώπιζαν ερωτήσεις δημοσιογράφων για ποιον λόγο δεν παγώνει η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του τότε JSF (και μετέπειτα F-35) με δεδομένες τις εχθρικές ενέργειες του τουρκικού καθεστώτος εναντίον της Ελλάδας. Η έκφραση airtight contract (αεροστεγής συμφωνία-συμβόλαιο) ήταν το χαρακτηριστικό στην απάντησή τους ότι δηλαδή οι πολιτικές συνθήκες δεν επηρεάζουν την επιχειρηματική και βιομηχανική συνεργασία όσων συμμετέχουν και όσοι συμμετέχουν θα πάρουν τα αεροσκάφη που παρήγγειλαν «no matter what» και θα αποκομίσουν σημαντική τεχνογνωσία. Δηλαδή η Τουρκία δεν μπορούσε να εμποδιστεί να λάβει το αεροσκάφος ως μέλος του κατασκευαστικού Ομίλου. Είναι επιχειρηματική-εμπορική συνεργασία σε επίπεδο κρατών. Συνεπώς, η πολυδιαφημιζόμενη αποπομπή της Τουρκίας και αποκλεισμός της από τον κατασκευαστικό Όμιλο και την προμήθεια του F-35 είναι εκτός ορίων, σύμφωνα με τα όσα μάς έλεγαν τα στελέχη της Lockheed Martin, εκτός και αν έλεγαν ψέματα. Φυσικά η Τουρκία μπορεί να κινηθεί νομικά και να πάρει πίσω πολλά δισεκατομμύρια δολάρια διότι η άλλη πλευρά παραβίασε το συμβόλαιο και δεν τής παρέδωσε τα αεροσκάφη που έπρεπε να πάρει. Αν ήταν πραγματική η εχθρότητα γιατί η Τουρκία δεν κινήθηκε νομικά, αφού θα λάμβανε δισεκατομμύρια δολάρια που επένδυσε και επιπλέον αποζημίωση για την παραβίαση του συμβολαίου από τις άλλες χώρες, ενώ ταυτόχρονα θα είχε όλη την τεχνογνωσία που απέκτησε στα χρόνια που όλα ήταν μέλι-γάλα; Σε αυτό υπάρχουν μόνο καθαρά οι ψυχροί εμπορικοί όροι. Αν όμως η σύγκρουση είναι στημένη; 

Δηλαδή ενώ η Τουρκία σε όλα έχει άδικο, αυτή η θεατρική ενέργεια της άρνησης προμήθειας αυτού που πλήρωσε, τής προσέδωσε δίκιο κάτι σαν θύμα των κακών Αμερικανών που δεν τής δίνουν αυτό για το οποίο πλήρωσε. Το θέατρο τής έδωσε επίσης ελκυστικότητα για να «τσιμπήσουν» οι Ρώσοι, όπως έδωσε και ελκυστικότητα για τις ΗΠΑ ώστε να «τσιμπήσουν» οι πρόθυμοι στην Ελλάδα που ήθελαν κάποια δικαιολογία. Διπλό αποτέλεσμα κατά Ρώσων και Ελλήνων. Και όλα αυτά μετά από την προσχεδιασμένη αμερικανοβρετανική επίθεση για καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων που κορυφώθηκε το καλοκαίρι του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και την οποία η ΝΔ του Μητσοτάκη την συνεχίζει στο ακέραιο αφού Ίδιοι Είναι. 

Όλη η υποτιθέμενη εχθρότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Τουρκία στήθηκε πάνω στην υποτιθέμενη τιμωρία της για τη συνεργασία που είχε με την Ρωσία κυρίως για το σύστημα S-400. Ακόμη και ο γερουσιαστής Μενέντες για αυτήν την συνεργασία κατακεραύνωνε την Τουρκία. Συνολικά οι καταδίκες για την Τουρκία το πολύ να είχαν ελάχιστες αναφορές σε θέματα δικαίων, αρχών και αξιών που παραβίασε η Τουρκία κατά της Ελλάδας, αλλά πάντοτε είχαν αναφορές καταδίκης της συνεργασίας της με την Ρωσία, αν και σε όσο βαθμό υπάρχει συνεργασία και σε οποιεσδήποτε συνθήκες υπάρχει αυτή η συνεργασία όπως προαναφέραμε. Τώρα έχουμε σαφή αλλαγή της κατάστασης εμφανώς ΥΠΕΡ της Τουρκίας και φαίνεται ότι το θέατρο σταματάει όπως και η απομόνωση της Τουρκίας που ποτέ δεν υπήρξε άλλωστε. 

Είναι ξεκάθαρο εδώ και χρόνια ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην κατασκευή του F-35 «κατέρριπτε» το συγκεκριμένο μαχητικό ως ελληνική επιλογή. Πρώτα από όλα η Τουρκία το γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς και οι ΗΠΑ ποτέ δεν θα μας επιτρέψουν να μάθουμε αυτά που γνωρίζουν οι Τούρκοι λόγω της βιομηχανικής συμμετοχής τους. Επιπλέον, η επιμονή των ΗΠΑ για τις δυνατότητες stealth ότι προσδίδουν ξεχωριστές ικανότητες, ότι οι κλειστές αερομαχίες (dogfights) δεν είναι πιθανές για να χρειάζονται ικανότητες ελιγμών, ότι η δικτυοκεντρική (network centric) αρχιτεκτονική ενισχύει την αποτελεσματικότητά του κλπ, ποτέ δεν έπεισαν την ελληνική πλευρά.  

Πολύ συνοπτικά, η δυνατότητα stealth για να παραμένει αόρατο το αεροσκάφος στα ραντάρ υπερπροβάλλεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δυνατότητα αποκάλυψης στόχων stealth αφορά τεχνολογία που αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την τεχνολογία stealth. Ίσως μέσα στην δεκαετία και φυσικά μέχρις ότου παραλάβουμε τα F-35, αν τα παραλάβουμε ποτέ, αυτά τα αεροσκάφη δεν θα είναι τόσο αόρατα στα ραντάρ και σε άλλους αισθητήρες όσο όταν ξεκίνησε το πρόγραμμά τους. Όλα αυτά επιπρόσθετα στην γνωστή υπόθεση κατασκοπίας του Ινδοχαβανέζου μηχανικού Noshir Gowadia ο οποίος πούλησε σε αρκετές χώρες αμερικανικά μυστικά για την τεχνολογία stealth και είναι φυλακισμένος μέχρι και για την επόμενη δεκαετία. Ήδη δηλαδή το αμερικανικό stealth δεν είναι τόσο stealth. 

Δεν υπάρχει καν συζήτηση βέβαια για την αναγκαιότητα το οποιοδήποτε μαχητικό αεροσκάφος να έχει ευελιξία και την δυνατότητα ελιγμών για να αξιοποιηθούν σε κλειστές αερομαχίες, εναντίον τουρκικών αεροσκαφών, είτε για αναχαίτηση είτε για άλλους ρόλους. Αυτός είναι βασικός λόγος που στην Πολεμική Αεροπορία υπήρχε και υπάρχει παγωμάρα. Δεν μπορείς να πεις στους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών ότι θα στηριχθείτε στο stealth και ότι δεν θα υπάρχει ανάγκη να εμπλακείτε με τουρκικά αεροσκάφη. Αυτά είναι μαρκετίστικες αμερικανιές. 

Η δικτυοκεντρική προσέγγιση επίσης δεν μπορεί να χωνευτεί από τους Έλληνες. Αυτό είναι ξεκάθαρο ότι αφορά την ένταξη των αεροσκαφών μας σε ευρύτερες αεροπορικές δυνάμεις με Αμερικανούς και άλλους προφανώς ΝΑΤΟικούς για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα τα οποία δεν είναι ελληνικά. Είναι σαν να λένε στην Πολεμική Αεροπορία ότι αν ποτέ θελήσουμε εμείς να αξιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη καθαρά για ελληνικούς σκοπούς, στην καλύτερη περίπτωση δεν θα έχουν όλες τις δυνατότητες αφού δεν θα είναι ενταγμένα σε ευρύτερο δίκτυο. Το χειρότερο είναι ότι τον τελευταίο καιρό επιβεβαιώθηκε ο μεγάλος φόβος που υπήρχε από την εποχή του JSF ως ονομασία. Ότι δηλαδή όπως ένας υπολογιστής, έτσι και ένα μαχητικό αεροσκάφος που εξαρτάται από ένα δίκτυο δεδομένων, όταν ενταχθούν σε δίκτυο παύουν να είναι ασφαλή και δεν έχεις καμία ουσιαστική εξασφάλιση ότι κάποιος άλλος δεν θα αναλάβει τον έλεγχό τους. Ο διαρκώς επαναλαμβανόμενος κίνδυνος τον τελευταίο καιρό για την δικτυοκεντρικότητα, ότι η αμερικανική πλευρά μπορεί να μπλοκάρει την απογείωση των αεροσκαφών είναι κάτι που υπήρχε ως πιθανότητα φόβου πριν από πολλά χρόνια ακόμη, αλλά τότε ήταν διαμορφωμένος περισσότερο με την πιθανότητα και η Τουρκία να έχει τέτοια δυνατότητα, δεδομένου ότι η Τουρκία γνωρίζει το αεροσκάφος πολύ καλύτερα από ότι θα το γνωρίσουμε εμείς ως εξωτερικοί πελάτες. 

Από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών και την @#$%  που τους δέρνει, δεν μπορούμε να περιμένουμε παρά μόνο την μία ανοησία μετά από την άλλη. Τουλάχιστον όμως οι παρουσιαζόμενοι ειδικοί, ανταποκριτές κλπ ας προσέχουν τι λένε διότι θυμόμαστε και έχουμε μυαλό να μπορέσουμε να κρίνουμε το τι γίνεται.  
 

Το στημένο θέατρο αμερικανικής αντιτουρκικότητας 

Από την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα βλέπουμε μία θεατρική παράσταση ότι δήθεν οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι στα μαχαίρια, ότι έχουν χαλάσει οι σχέσεις τους, ότι οι ΗΠΑ έχουν κάνει στροφή υπέρ της Ελλάδας κλπ κλπ. Έχουν  φροντίσει τόσο οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ των Τσίπρα, Κοτζιά, Τσιμιτάκη και ΣΙΑ όσο και οι ΝΔούλοι του Μητσοτακέικου να καταστρέψουν τις στενότατες ελληνορωσικές σχέσεις (κατ’ εντολή των Εγγλέζων και Αμερικανών παρακρατικών Integrity Initiative και OSIFE) ώστε να υποχρεώσουν την Μόσχα να προσεγγίσει το τουρκικό καθεστώς και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσουν να την μολύνουν στα μάτια των Ελλήνων. Δηλαδή με μελετημένες κινήσεις και συντονισμό προσπάθησαν να τονώσουν τα φιλοτουρκικά άρα και (δυτικόδουλα) κέντρα μέσα στην Ρωσία προσδίδοντας έναν δήθεν αντιδυτικισμό στην Τουρκία (αν είναι δυνατόν!!!). Οι Ρώσοι σε κάποιον βαθμό προφανώς προσπαθούν να το αξιοποιήσουν αυτό ως εργαλείο κατά των δυτικών δυνάμεων, όπως και όσο εκτιμούν στην Ρωσία ότι τούς εξυπηρετεί. Αλλά πολύ κακώς δεν τονίζουν την κατάσταση Κατοχής στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και δεν φαίνεται να το έχουν αυτό ως το καθοριστικό γεγονός διαμόρφωσης της πολιτικής τους. 

Ας μην παραξενεύεται κανένας γιατί το κυβερνητικό καθεστώς, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, κάνει όλες αυτές τις βρωμιές και ξεπουλήματα που βλέπουμε για τόσα χρόνια. ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Τόσο ο Μητσοτάκης όσο και άλλοι γύρω του προσβλέπουν σε διεθνείς καθεστωτικές θέσεις και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κάνουν αυτά που κάνουν, όπως το ΑΚΚΕΛ για χρόνια τονίζει, είναι οι «εξετάσεις» που δίνουν στις διεθνείς συμμορίες. Ακόμη και όταν το ΑΚΚΕΛ δεχόταν και ακόμη δέχεται επιθέσεις και ειρωνείες από ΝΔούλικα τρολ και εργατοπατέρες, αγροτοπατέρες κλπ εμείς τα λέγαμε. Η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα τροφίμων, τα μέτρα καταστολής επί κορονοϊού, η τυφλή υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος των πραξικοπηματιών του Κιέβου με τα όπλα μας να στέλνονται σε αυτούς, η καταστροφή των ελληνορωσικών σχέσεων, οι ιστορίες με τον «γάμο» ομοφυλοφίλων και εμπόριο παιδιών, το ξεπούλημα της Ελλάδας και Κύπρου στις συμμορίες από Τουρκία, ΗΠΑ, Εγγλέζους, Γερμανούς κλπ, ο Μητσοτάκης τα κάνει συνειδητά, δεν του ξεφεύγουν, γιατί θέλει να μπει στην διεθνή συμμορία των γκλομπαλιστών. Στο οργανωμένο έγκλημα συμμετέχεις σε εγκλήματα για να σε δεχθούν δικό τους, να σε «κρατούν». Εγκλήματα κάνει τώρα και το μητσοτακέικο.  

Η Ελλάδα είναι κατεχόμενη αλλά η Τουρκία είναι μέλος της συμμορίας. Φυσικά δεν έχει Τον Capo αλλά έχει μικρότερους capo μέσα, ενώ τα Μητσοτάκια, Τσιπράκια  κλπ προσπαθούν και ιδρώνουν για να τρυπώσουν και να γίνουν, «καπάκια». Αυτό γίνεται τώρα και ειδικά ο Μητσοτάκης δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ακόμη και αν εξοντώσει εκλογικά τη ΝΔ (χειρότερα από το γιωργακικό ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να γίνει «καπάκι», να «τρουπώσει» στην διεθνή συμμορία. Αφού μόνο σαν συμμορίτικα γρανάζια μπορούν να επιβιώσουν, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους και πάντοτε ζούσαν σαν βδέλλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης