Στην Αμερική ο ένας στους δύο αν εξομολογηθεί θα αποκαλύψει ότι έχει δει το UFO να προσγειώνεται δίπλα στο σπίτι του.

Τουλάχιστον, ένας στους δέκα είναι σίγουρος ότι τον έχουν απαγάγει ή ετοιμάζονται να τον απαγάγουν εξωγήινοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν όχι τον ίδιο, κάποιον συγγενή, γείτονα, ένα γνωστό τους αυτόπτη μάρτυρα, τέλος πάντων.

Εδώ χάμου αν περάσουν το κατώφλι της εκκλησιάς στην Άνω Ποριά για να τους εξομολογήσει ο φίλος μου ο Μιχάλης ο Αεράκης, ο αυθεντικός παππάς του ΣΑΣΜΟΥ, μπροστά στο δέος του πανοικτίρμωνα Θεού θα μοιραστούν μαζί του την αγωνία τους, την βαθειά τους την πεποίθηση, ότι μας ψεκάζουν για να μας ελέγχουν και να μας ποδηγετούν.

Και ότι μας χώνουνε στο κορμί με τα εμβόλια μικροτσιπάκια σαν και εκείνα που βάλανε στις νέες ταυτότητες, για να ελέγχουν κάθε κίνηση και σκέψη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είμαι φιλελεύθερος που ναι βρισιά, ελευθεριακός είμαι.

Υποστηρίζω τον οποιοδήποτε, παλαιοχριστιανό ή μη που ζει σε σπηλιά, ακόμη κι αν εξασφαλίζει τα προς το ζην δουλεύοντας με τηλεργασία, εδώ δίπλα, στον δήμο της Ερέτριας.

Είμαι εναντίον της ψυχιατρικοποίησης και του εγκλεισμού συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε θρησκευτικά και άλλα παραληρήματα και ισχυρίζονται ότι μιλάνε με τον ίδιο τον Θεό.

Αν δεν απειλούν φυσικά την ζωή των άλλων ή και την δική τους.

Όπως η γλυκύτατη κυρία η οποία έλεγε πως είναι η Παναγία, και πήγαμε φοιτητάκια στο Δρομοκαΐτειο να απαιτήσουμε την απελευθέρωσή της.

Μέχρι που ο διευθυντής της ψυχιατρικής μας αποκάλυψε ότι η γλυκύτατη επιχείρησε να περπατήσει στα κύματα όπως ο… γιος της και την έσωσαν την τελευταία στιγμή από σίγουρο πνιγμό.

Στο πανεπιστήμιο ήμασταν οι πρώτοι που υποστήριξαν το δικαίωμα του συμφοιτητή μας στην εναλλακτική θητεία γιατί ήτανε μάρτυρας του Ιεχωβά και αρνιόταν να βαστάξει όπλο.

Όχι όμως τους γονείς του που δεν επέτρεπαν, για παρα-θρησκευτικούς λόγους, να του κάνουν μετάγγιση αίματος, όταν επέζησε από θανατηφόρο τροχαίο.

Οι ενήλικες έχουν δικαίωμα να ζουν σε σπηλιές και να βγάζουν τα μάτια τους αν αυτό γίνεται συναινετικά. Όχι όμως να επιβάλουν την ψυχασθένειά τους στα παιδιά.

Τότε γίνομαι έξαλλος, είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορώ να πυροβολήσω άνθρωπο.

Και, πιστέψτε με, έχω ιδίαν εμπειρία από τέτοιες σέχτες παρανοϊκών και η προσπάθεια που έκανα για να αυτοσυγκρατηθώ και να μη χώσω το ψυχάκι στο χώμα, επώδυνη.

Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, η Πολιτεία με την Αστυνομία απαιτείται να ενεργούν αστραπιαία όταν υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία ή υπόνοια για κακοποίηση παιδιών.

Και να έχουμε όλοι τα μάτια μας 14 μήπως δούμε κάτι περίεργο, για να προστατέψουμε τα παιδιά των άλλων και εκείνοι τα δικά μας.

Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν – Παύλος Σιδηρόπουλος

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Από την ταινία «Ο ασυμβίβαστος» του Ανδρέα Θωμόπουλου

Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν
πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
και πως σε θένε.
Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
ψέματα λένε.

Κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί
λογάδες και γραμματικοί
για να σε πείσουν.
Έχε το νου σου στο παιδί
κλείσε την πόρτα με κλειδί
θα σε πουλήσουν.

Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί
που θα ‘χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα
υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης