Στην καρδιά του προβλήματος επιδιώκει να παρέμβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με πρόταση 7 σημείων- stent και ένα Παράρτημα Αναδιοργάνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (κάτι σαν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς) στο σημείο εκείνο της αορτής όπου ξεκινά η λεγόμενη περισπωμένη για την Αναδιοργάνωση της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΣΥ αλλά και την Οργανωμένη Εξέλιξη των Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκεί όμως δεν σηκώνει κανενός είδους stent, επιβάλλεται το by pass.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι περιπτώσεις φυγοπονίας των γιατρών απέναντι σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο δεν είναι και λίγες. Γίνεται παράκαμψη με μόσχευμα (by pass) ενώ η επιστημονική πρόοδος ορίζει πια ότι ένα 70% των περιστατικών, που παλαιότερα θα έκαναν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς by pass, σήμερα, αντιμετωπίζεται άριστα με stent. Αρκεί να υπάρχει σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός και επιστημονικά αλλά και πρακτικά καταρτισμένοι και ικανοί γιατροί στους οποίους ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη. Μπορεί άραγε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στα χέρια κάθε γιατρού που τού τύχει όταν εισαχθεί με την καρδιά του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο;;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, όλοι το ξέρουμε, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στον πρώτο τυχόντα γιατρό, χρειάζεσαι κάποιον δικό σου γιατρό εμπιστοσύνης ό,τι κι αν σημαίνει αυτό επί της ουσίας ή την αντίληψη κάθε ανθρώπου. Η εμπιστοσύνη, δυστυχώς, δεν κερδίζεται πάντα με γνώμονα στη γνώση, την επάρκεια ή τον αδαμάντινο χαρακτήρα του γιατρού – ανθρώπου, αλλά τις περισσότερες φορές κερδίζεται με το κατά πόσο ο γιατρός είναι πειστικός γαλίφης απέναντι στον ανυπεράσπιστο και ανασφαλή ασθενή και τους οικείους του. Ο ανίκανος ή πονηρός “γιατρός” πανεύκολα παγιδεύει τον άρρωστο στον ιστό των λεγόμενων επιστημονικών ανταλλαγών που συνήθως υποκρύπτουν και οικονομικές συναλλαγές. Και είναι απολύτως αντιληπτό γιατί τέτοιου είδους γιατροί, που έχουν επιλέξει τον πλουτισμό από τον πόνο του ανθρώπων, τοποθετούν όσα εμπόδια μπορούν στο να μην αποκτούν ποτέ επιστημονική επάρκεια και σύγχρονο εξοπλισμό τα Δημόσια Νοσοκομεία ώστε οι ασθενείς να προωθούνται σε ιδιωτικές καρδιολογικές κλινικές, επειδή τάχα μόνον εκεί οι γιατροί ξέρουν και μπορούν να τους σώσουν τη ζωή. Όσοι έχουμε μπει με την καρδιά μας σε αυτόν τον κυκεώνα καταλάβαμε και το πώς διαμορφώνεται δήθεν επιστημονικά αλλά και πώς διακλαδώνεται ο οικονομικός λογαριασμός μιας επεμβατικής αντιμετώπισης στεφανιαίας νόσου με τη μέθοδο by pass σε ιδιωτική κλινική.

Όμως σήμερα, που σας γράφω, τα νέα είναι ευχάριστα γιατί το πλέον σύγχρονο μηχάνημα που υπάρχει στον πλανήτη υπάρχει στην Ελλάδα και έχει εγκατασταθεί στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο! Πρόκειται για τον Ψηφιακό Αγγειογράφο (Allura) μια από τις πολύτιμες δωρεές της κυρίας Περρωτή – Κωνσταντοπούλου.

Όχι, δεν κάνω διαφήμιση ούτε δυσφήμιση, λέω τα πράγματα με το όνομά τους όπως προκύπτουν από το ρεπορτάζ και γιατί υπάρχει τρόπος να ζήσεις, χωρίς να πεθάνεις οικονομικά, επειδή υπάρχουν κάποιοι που φροντίζουν σιωπηλά να αποκτήσουν τα δημόσια νοσοκομεία σύγχρονο εξοπλισμό, δυνατότητες και αξιοπιστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά για να συμβεί αυτό, δεν αρκεί να υπάρχουν οι ευεργέτες, που θα διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια, κυρίως, απαιτείται να βρουν οι ευεργέτες τους επιστήμονες εκείνους, που με βάση διεθνή επιστημονικά κριτήρια και δεδομένα, υποδεικνύουν τις πραγματικές ανάγκες και κατά κανένα τρόπο δεν θα αναμιγνύονται στις διαδικασίες αγορών του εξοπλισμού που προτείνουν για… τι άλλο;… μίζες. Αλλά, ναι, ευτυχώς, υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι, όπως υπάρχουν και οι αδελφοί ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ από την Αρκαδία, που χάρη σε αυτούς αυτή τη στιγμή το ίδιο Νοσοκομείο διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα Υπερήχων, το καλύτερο στον πλανήτη 3διάστατοVivid 7, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο C- Arm Ακτινοσκοπικό μηχάνημα, κατάλληλο τόσο για βηματοδότες όσο και για στεφανιογραφίες. Οι δωρητές αυτοί αναβάθμισαν κτιριακά αλλά και με μηχανήματα την Καρδιολογική Κλινική και γενικότερα το Νοσοκομείο με ποσό που ξεπερνά το 1,5 εκ. ευρώ. Η δωρεά ήταν το αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των δωρητών σε εκείνους τους ανθρώπους – γιατρούς του νοσοκομείου.

Τα μειονεκτήματα για την Υγεία της Ελλάδας είναι πολλά και πολύ επικίνδυνα, όπως και οι μετρήσεις ποσοστών κινδύνου π.χ. των λεγόμενων απλών stent ή των άλλων που είναι επικαλυμμένα με φάρμακο και προέρχονται από διάφορες χώρες και σε …διάφορες προσφορές. Το κατά πόσο οι προτάσεις Αβραμόπουλου για την Υγεία θα γίνουν αποδεκτές από την Ομοσπονδία Ενώσεων Ομοσπονδιακών Γιατρών Ελλάδος, θα φανεί έως τις 10 Νοεμβρίου, πάντως, εκτός από τις προσλήψεις 4.5000 νέων γιατρών τίθεται εκ νέου το μέγα θέμα της αξιολόγησης και της εξέλιξής τους, όχι μόνο την ώρα της αξιολόγησης αν πράγματι «Κάθε ικανός γιατρός του ΕΣΥ εξελίσσεται μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του Διευθυντού…», όπως αναφέρεται στο παράρτημα του υπουργείου για την Αναδιοργάνωση των νοσοκομείων της χώρας, αλλά ξεκινώντας από τα πρώτα κιόλας βήματα στις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, να δούμε κατά πόσο συνεχίζονται αθρόες μεταγραφές από διάφορες χώρες, χωρίς εξετάσεις και με ψευτοδικαιολογητικά δήθεν για λόγους υγείας ή πολυτέκνων αλλά με τραγική συνέπεια να υπάρχει υπερπληθώρα γιατρών εξειδικευμένων μεν άνεργων δε, οι οποίοι στην απελπισία, την ανάγκη ή γιατί αυτό ήθελαν εξαρχής, από επιστήμονες γίνονται έμποροι με όρκο στον ΠΛΟΥΤΟ αντί για τον Ιπποκράτη.

Γιατί άραγε κάθε Υπουργός Υγείας λησμονεί ότι όσο καλές και να είναι οι προσλήψεις ή οι αυξήσεις των επιδομάτων, δίχως σοβαρό Προγραμματισμό 5ετίας ή και 10ετίας ως προς τις ανάγκες των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας σε ειδικότητες (ειδικευόμενων και ειδικευμένων) γιατρών, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων, που επίσης, λέει ο κ. Αβραμόπουλος, θα πάρει δυο χρόνια, η πιθανότητα οξείας θρόμβωσης στο Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ μεγαλύτερη και από αυτήν μετά την τοποθέτηση απλού stent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης