«Ένας στους δύο κερδίζει», είναι το σλόγκαν της διαφημιστικής καμπάνιας του λαϊκού λαχείου. Απέκτησε ανταγωνισμό από την πολιτική μας σκηνή με το σύνθημα: «Ένας στους τρεις….ψηφίζει».

«Προτίμησαν τις παραλίες αντί για τις εκλογές» ήταν τα super στα περισσότερα κανάλια κάτω από τις ανάλατες συζητήσεις των πάνελς μια ώρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Αστεία πράγματα . Αν, δηλαδή, οι Ευρωεκλογές πραγματοποιούνταν την 25η Μαρτίου ή, την 28 Οκτωβρίου , πως θα το πλάσαραν; «Προτίμησαν την εθνική παρέλαση αντί της ψήφου»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν θα ακολουθήσω την δημοσιογραφική, κυρίως τηλεοπτική αβελτηρία τους. Κάλλιστα θα μπορούσαν να προτάξουν πως το 66 τοις εκατό των Ελλήνων θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη!

Επίσης πως τα Ειρηνοδικεία πρέπει να εργάζονται υπερωριακά. Έτσι δεν είναι;

Θυμίζω και αιτιολογώ , σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, η ψήφος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ υποχρεωτική στην Ελλάδα, με βάση το άρθρο 51, παρ. 5 και άρθρο 6 του Π.Δ. 26/2012. Για όσους , δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ο Νόμος επιφέρει τιμωρία φυλάκισης από έναν μήνα έως έναν χρόνο. Με εξαιρέσεις , όπως εργαζόμενους Δημοσίους Υπαλλήλους, υπέργηρους, αποδεδειγμένα ασθενείς, υπαλλήλους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς νοσηλευτικό προσωπικό. Οι υπόλοιποι θα δικαστούν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Τουλάχιστον από αυτά που πρόθυμοι ειδησεογραφικοί «σερβιτόροι» ήθελαν να προσθέσουν στο μπουφέ του παραμυθιού των Ευρωεκλογών.

Στην ουσία δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και την πολιτική. Στα κόμματα και τα αποκόμματα. Δεν υπάρχει από τον λαό ανάσα στην ελπίδα κι ελπίδα στον ορίζοντα.

Η απαξία του ελληνικού λαού με την ψήφο …αποχής- εκείνη ,άλλωστε, αναδείχθηκε πανηγυρικά το ΠΡΩΤΟ ΜΑΚΡΑΝ ΚΟΜΜΑ- είναι ένα καμπανάκι οργής, προειδοποίησης, εναντίωσης του 1/3 σχεδόν των πολιτών στην Κρατική Πολιτική σκηνή ακόμα και σε υποψήφιους εκπροσώπους στην Ευρωβουλή. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια, αλλά με πολλούς ΔΡΑΚΟΥΣ. Που να ξεφύγεις;
Ίσως τελικά στην χώρα μας να έχουμε κατανοήσει πλήρως τη δήλωση του Ρόναλντ Ρήγκαν: «Λένε πως η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα στον Κόσμο. Έχω διαπιστώσει πως έχει καταπληκτική ομοιότητα με το πρώτο». Κάτι είχε προβλέψει και για μας. Γεια και χαρά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης