Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα. Το βράδυ της Πέμπτης ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς συμμετείχε στην εκπομπή «Ζούγκλα» (ΕΧΤRΑ 3) ως νομικός σύμβουλος του οικονομολόγου και λογιστή Γιώργου Σαραντίδη, ο οποίος κατήγγειλε την παρανομία των διωκτικών αρχών, σύσσωμου του ΣΔΟΕ, τριών υπουργών -εκ των οποίων ο ένας παραμένει σε κυβερνητική θέση σήμερα- και ενός γενικού γραμματέα.

Οι τελευταίοι, ενώ γνώριζαν τη φοροδιαφυγή των 500 και 150 εκατομμυρίων ευρώ ενός επιχειρηματία και ενός εφοπλιστή αντίστοιχα, στον οποίον μάλιστα εργαζόταν ως αρχιλογιστής κατά το παρελθόν, έκαναν τα στραβά μάτια παρακάμπτοντας κάθε έλεγχο.

Τα αδικήματά τους τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη. Εντούτοις ούτε οι εισαγγελείς ούτε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ούτε το… ΣΔΟΕ ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση.

Αντιθέτως, λίγες ώρες μετά την εκπομπή «μπούκαραν» στο γραφείο του δικηγόρου Νίκου Διαλυνά για οικονομικό έλεγχο.

Φυσικά, δεν εξαιρείται ο Διαλυνάς από κάθε μορφής έλεγχο, τον οποίο οφείλει να υπομένει αγόγγυστα. Θεωρώ όμως άστοχο και προκλητικό, την ώρα που συνοδεύει πολίτη σε δημόσιο διάλογο για φοροδιαφυγή άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ (τα ακριβή ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα), οι Αρχές να ελέγχουν αιφνιδιαστικά εκείνον αντί να ασχοληθούν κατεπειγόντως με τη συγκλονιστική υπόθεση φοροδιαφυγής που κατήγγειλε.

Ας ελπίσουμε ότι όλα αυτά είναι εντελώς τυχαία και ότι θα ακολουθήσει η υγιής αντίδραση μιας Πολιτείας που φαίνεται να χάνει εντελώς τα αντανακλαστικά της.
PS: Όταν δουν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των καταγγελομένων, θα τρίξει συνθέμελα το οικοδόμημα, αλλά θα είναι αργά…