Είμαστε οι πρώτοι που θα γράψουμε για επίορκους η κακούς αστυνομικούς. Είμαστε όμως και οι πρώτοι που θα γράψουμε ότι η Αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, όπως στην περίπτωση του «δράκου των Εξαρχείων».

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού σε βάρος γυναίκας στον Άλιμο τον Αύγουστο του 2022. Προφυλακίστηκε και τον Αύγουστο του 2023, με βούλευμα, αποφυλακίστηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν λόγοι να παραταθεί η κράτησή  του για άλλους έξι μήνες, όπως προβλέπεται και έτσι όπως συνήθως γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλήθεια ,τι είδατε στο πρόσωπό του; Ποια εχέγγυα, ποιο σωφρονισμό από την κράτησή του, όταν ακόμα και τώρα λέει στους αστυνομικούς ότι όταν ξαναβγεί θα συνεχίσει να επιτίθεται σε γυναίκες επειδή έχει “ορμές”; Αυτές τις “ορμές” δεν τις διαπίστωσε κανένας απ’ όλους εσάς και τον αφήσατε ελεύθερο;

Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024. Ακόμα και να γινόταν η εξάμηνη παράταση της κράτησής του από τον Αύγουστο ,πάλι θα είχε αφεθεί ελεύθερος -μετά το 18μηνο- χωρίς να έχει δικαστεί ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές ,χωρίς να βγει ούτε μέρα έξω.

Και αφού αποφασίσατε να τον βγάλετε; Πού τον στείλατε; Στη δομή της Μαλακάσας με 3000 άτομα, μεταξύ αυτών πολλά γυναικόπαιδα, και δίπλα σε μία κατοικημένη περιοχή με  δάση,  πλατείες και  παιδικές χαρές! Χώρους, δηλαδή, όπου ανυποψίαστες γυναίκες κάνουν βόλτα ή αθλητισμό  και παίζουν ανήλικα παιδιά! Στείλατε δηλαδή ένα λύκο να μείνει με τα πρόβατα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διατάξατε μέσω αλληλογραφίας να δίνει ο δράκος το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού. Η απόσταση μεταξύ της δομής της Μαλακάσας και της αστυνομίας είναι 25 χιλιόμετρα, χωρίς συγκοινωνία.

Η διαδικασία με τα «παρών» για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, που εσείς έχετε διατάξει ως ανώτερη αρχή πραγματοποιείται εν έτει 2023 μέσω αλληλογραφίας ταχυδρομείου και αυτό ισχύει για δεκαετίες τώρα.

Κανένας εκσυγχρονισμός!

Κάθε αλληλογραφία προφανώς απαιτεί μια βδομάδα να πάει και άλλη μια να έρθει και άλλες τόσες να χρεωθεί, άρα για ποια ταχύτητα μιλάμε;

Πόσα είναι τα «παρών »που δε δίνονται σε όλη την Αττική; Σε τι ποσοστό γίνονται ανακλήσεις των όρων; Πόσες έχουν γίνει στα χιλιάδες «παρών» μη εμφάνισης ας πούμε πέρσι και φέτος; Απ’ όσο γνωρίζουμε ελαχιστότατα. Και γιατί αυτό;

Απλά επειδή είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Δεν παίρνει το χαρτί της αστυνομίας ένας εισαγγελέας, βάζει μια σφραγίδα και τέλος όπως στις αμερικάνικες ταινίες . Είναι μια διαδικασία μηνών και οι εισαγγελείς λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας το αποφεύγουν. Πιθανόν να μην προλαβαίνουν χρονικά μέχρι να γίνει η δίκη. Οπότε δεν το πράττουν και πάει η διαδικασία σε δική, όπου εκεί ο κατηγορούμενος δικάζεται ερήμην με το μέγιστο της ποινής και μετά από 2-3 μήνες αποστέλλεται η απόφαση προκειμένου να αρχίσει η αναζήτηση.

Με τα «παρών» δεν αναζητείται κανείς. Είναι μια τυπική ενημέρωση ότι εμφανίστηκε εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα στο τμήμα. Από το επόμενο λεπτό που φεύγει από την αστυνομία δίνοντας το «παρών» μέχρι και το επόμενο μετά από 15 μέρες ή ένα μήνα αυτό το άτομο δεν θα μπορούσε να διαπράξει κάποιο αδίκημα; Εάν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο Σύρος εμφανιζόταν κανονικά, μετά από δύο ώρες δεν θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις “ορμές” του και να ξαναπάει μετά από 15 μέρες στην αστυνομία;

Το άρθρο 182 του Ποινικού Κώδικα να συλλαμβάνεται κάποιος που δεν δίνει «παρών» το θυμάστε; Καταργήθηκε το 2019 με τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου.
Μετά από πόσους μήνες μπαίνετε στη διαδικασία να εξετάσετε ενημερώσεις της αστυνομίας για τυχόν ανακλήσεις όρων; Σίγουρα όχι πριν το τρίμηνο, ίσως ένα έτος πιθανόν και ποτέ..
Σε συγκεκριμένη περίπτωση που γνωρίζουμε, μετά από ένα έτος ενημέρωσης της Αστυνομίας ότι δεν εμφανίστηκε το άτομο, ανακαλέσατε τους όρους σε 4 με 5 μήνες! Επομένως μιλάμε για μια διαδικασία ενάμιση έτους, για αυτό και την αποφεύγετε και η υπόθεση πάει απευθείας σε δίκη .

Πάμε τώρα και στο πολύπαθο ΚΥΤ Μαλακάσας. Από τους 50 αλλοδαπούς που δήλωσαν κατοικία στην περιοχή, πληροφορηθήκαμε ότι μόνο τρεις εμφανίζονται κανονικά. Οι υπόλοιποι 47 ούτε καν διαμένουν εκεί. Η αλληλογραφία του Τ.Α. Ωρωπού περί μη εμφάνισης τους χρονίζει στα συρτάρια σας ολόκληρους μήνες. Αλήθεια σε πόσα τέτοια άτομα ανακαλέσατε το «παρών»; Μη χάνετε το χρόνο σας να το ψάξετε, η απάντηση είναι σε κανέναν.

Η είδηση ότι η Αστυνομία τον ξαναέπιασε για απόπειρα βιασμού αποτελεί ρουτίνα.

Ωστόσο… φταίει ο Διοικητής για το «παρών». Κάποιος πρέπει να πληρώσει τη νύφη για να φαίνεται ότι λειτουργεί το σύστημα…

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης