Η διοργανώτρια Αρχή του θεσμού «Eurosport Events» απέστειλε προς έγκριση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το προσωρινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για το 2016, με το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις να μετατίθεται για τον Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου του 2016, αποτελώντας τον τέταρτο από τους συνολικά 10 γύρους του θεσμού. Η αλλαγή έγινε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, όπως συνέβη φέτος. Στόχος είναι η πραγματοποίηση ενός κλασικού, στεγνού και απαιτητικού για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 θα διεξαχθεί παραδοσιακά σε χωμάτινες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους, βρίσκεται ο αγώνας των Καναρίων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλι Πολωνίας, που αποτελεί νέο γύρο στο ERC.

Το ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητων Σπορ (WMSC) στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2016:

5-7 Φεβρουαρίου: Ράλι Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι) (J)
11-13 Μαρτίου: Ράλι Καναρίων Νήσων (άσφαλτος)
7-9 Απρίλιου: Ράλι Ιρλανδίας (άσφαλτος) (J)
6-8 Μαΐου: SEAJETS Ράλι Ακρόπολις (χώμα) **
2-4 Ιουνίου: Ράλι Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα) (J)
23-25 Ιουνίου: Ράλι Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος) (J)
15-17 Ιουλίου: Ράλι Εσθονίας (χώμα) * (J)
5-7 Αυγούστου: Ράλι Πολωνίας (άσφαλτος)
26-28 Αυγούστου: Ράλι Τσεχίας (άσφαλτος) (J)
24-25 Σεπτεμβρίου: Ράλι Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας

20-22 Οκτωβρίου Ράλι Ελβετίας (άσφαλτος)

(J) Αποτελεί γύρο του FIA ERC Junior Championship

*Προϋποτίθεται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού.

**Προϋποτίθενται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού και η οριστική παραχώρηση στην ΟΜΑΕ της διεθνούς εκπροσώπησης της Ελλάδας στη FIA.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης