Το Ράλι Ακρόπολις, ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WRC, ο πιο σκληροτράχηλος και δύσκολος της σεζόν, ξεκινά σε λίγη ώρα (17.00) από το Ζάππειο Μέγαρο, με τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Ράλι των Θεών», όπως έχει ονομαστεί, θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου. Συνολικά 47 πληρώματα από κάθε άκρη της Γης, ανάμεσά τους και επτά ελληνικά, υπόσχονται μοναδικό θέαμα για τρεις ημέρες. Ο αγώνας φιλοξενείται για ακόμα μία χρονιά στην πόλη του Λουτρακίου. Εκεί βρίσκεται η βάση όλων των ομάδων και το Service Park.

Σήμερα, στις 18.28, το πρώτο αυτοκίνητο θα εισέλθει στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, μήκους 47.70 χιλιομέτρων, «Κινέτα-Πίσσια». Αργότερα θα ακολουθήσει η νυχτερινή διαδρομή, μήκους 26 χιλιομέτρων. Ο αγώνας αποτελείται από 14 ειδικές διαδρομές, με το συνολικό μήκος να ανέρχεται σε 1052.52 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 306.53 είναι αυτά στα οποία θα αναμετρηθούν οι αγωνιζόμενοι.


Φαβορί ο Ogier

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Qualifying Stage να ολοκληρώνεται το πρωί (10.33), ο Sebastien Ogier απέδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τον αγώνα. Ο Γάλλος οδήγησε εκπληκτικά γρήγορα το VW Polo R WRC, έχοντας τον πρώτο λόγο για τη σειρά της εκκίνησης. Για τον Ogier το Ακρόπολις είναι ένα από τα αγαπημένα του Ράλι, καθώς το 2009 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του WRC και το 2011 πανηγύρισε την παρθενική του νίκη. Ο Mikko Hirvonen είναι ο δεύτερος οδηγός από όσους λαμβάνουν μέρος που έχει κερδίσει στην Ελλάδα, πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Φινλανδός με το Citroen DS3 WRC είναι ίσως ο άνθρωπος που μπορεί να κοντράρει τον Ogier, αν και στους αγώνες δεν μπορούν να υπάρξουν προγνωστικά. Όπως ανέφερε και ο Latvala, «στο Ακρόπολις το παραμικρό λάθος το πληρώνεις. Πρέπει να είσαι γρήγορος και συνάμα προσεκτικός».

Οι Έλληνες

Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος με Mitsubishi Lancer Evo X, ο περσινός Έλληνας νικητής Γιάννης Ζούνης, αλλά και ο Χάρης Καλτσούνης, ο οποίος έχει πλέον 40 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του «Λεωνίδα» Αλέξανδρου Μανιατόπουλου, ξεχωρίζουν από ελληνικής πλευράς. Από το Σάββατο θα δούμε ακόμα 26 συμμετέχοντες, που θα αγωνιστούν όμως για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. 

Τιμή στον Γιώργο Μοσχούς

Η οργανωτική επιτροπή του Ακρόπολις δεν ξεχνά όμως και τον σπουδαίο Έλληνα οδηγό Γιώργο Μοσχούς, τιμώντας με έναν μοναδικό τρόπο τη μνήμη του. Για τρίτη συνεχή χρονιά θα απονεμηθεί στον οδηγό που οι θεατές θα επιλέξουν να αναδείξουν ως τον άνθρωπο του Ράλι Ακρόπολις 2013 το ομώνυμο βραβείο. Ο Γιώργος Μοσχούς ήταν ένας οδηγός διεθνούς επιπέδου, ένας άνθρωπος με ήθος, που κέρδισε τον σεβασμό όλων στη ζωή του.   

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.acropolisrally.gr) και θα βραβευθεί κατά την τελετή τερματισμού, στο Service Park στο Λουτράκι, την Κυριακή 2 Ιουνίου. Στην ψηφοφορία θα «μπουν» όλοι οι οδηγοί που θα εκκινήσουν στον αγώνα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την Τελετή Εκκίνησης, την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 17.00, και θα λήξει την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 15.00.

Ο χάρτης των ειδικών διαδρομών της Παρασκευής

Ο χάρτης των ε.δ. του Σαββάτου

Ο χάρτης των ε.δ. της Κυριακής

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης