Τα γράφει με το όνομά τους
ο Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Ακολουθήστε στο Twitter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθήστε στο Youtube

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές και η εικόνα των τελευταίων ημερών στις εφορίες απλά επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε. Ο λόγος για τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που καταθέτουν χιλιάδες ιδιοκτήτες, αφού όπως λένε οι ίδιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον οικονομικό Γολγοθά που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση…

Μέχρι σήμερα είχαν αποκτήσει τα τέλη κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες 3 εκατομμύριων οχημάτων όταν στο σύνολο τους αγγίζουν τα 5,5. Η απώλεια, μέχρι στιγμής, είναι τεράστια και θεωρείται δεδομένο πως τη φετινή χρονιά θα έχουμε ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο γιατί έχουμε κάθε χρόνο αυτές τις εικόνες στις εφορίες με αποτέλεσμα το νούμερο των ακινητοποιημένων οχημάτων να αγγίζει πλέον το ένα εκατομμύριο!

Ατελείωτοι φόροι…
Δεν υπάρχει μόνο μία αιτία αλλά πολλές και δε ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Βασική αιτία είναι τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και κυρίως για αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από
την 1η Νοεμβρίου 2011 και πριν… Με λίγα λόγια  αυτός που έχει παλιό αυτοκίνητο πληρώνει πολύ περισσότερα από αυτόν που έχει ένα σύγχρονο και σαφώς με μεγαλύτερη αξία. Από εκεί και πέρα, δεύτερη βασική αιτία είναι τα τεκμήρια που σε καμία των περιπτώσεων δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα, όχι τη σημερινή αλλά ούτε με αυτή που ζούσαμε πριν από πέντε χρόνια. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και το φόρο πολυτελείας που στην κυριολεξία έχει γονατίσει ακόμα και αυτούς που έχουν πουλήσει το αυτοκίνητό τους καθώς ο συγκεκριμένος φόρος έχει αναδρομική ισχύ!!! Πολύ απλά, κάποιος που έχασε στα τέλη του 2012 την δουλειά του και αναγκάστηκε να πουλήσει (ή μάλλον να… σκοτώσει) το αυτοκίνητό του, καλείται σήμερα να πληρώσει!!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απίστευτο πάντως που η κυκλοφορία του αυτοκινήτου στην Ελλάδα θεωρείται έγκλημα… Είναι απίστευτο που έχοντας οι φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας πληρώσει χρυσό ένα αυτοκίνητο να συνεχίζουν να το κάνουν και μετά την αγορά επειδή απλά κάποιος (το ίδιο το κράτος με μειώσεις φόρων) τους είχε δώσει το δικαίωμα να το κάνουν… Κρίμα που η αγάπη του Έλληνα για την αγορά ενός καλού αυτοκινήτου έγινε στόχος για είσπραξη ατελείωτων και υπέρογκων φόρων….


Από εδώ και στο εξής φωτογραφίες με ακριβά αυτοκίνητα θα βλέπουμε μόνο στο internet…

Στη… λούφα ο πρώην υπουργός, οι πολίτες;
Κρίμα που ακόμα και ο πρώην υπουργός μεταφορών (Μιχάλης Λιάπης) για να… λουφάρει και να μην πληρώσει σκέφτηκε τη χρήση πλαστών πινακίδων… Από αυτό και μόνο μπορεί ο καθένας να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, με τα… συμπεράσματα δεν πάμε μπροστά αλλά μόνο με πράξεις που έχουν ουσία και δεν στοχοποιούν ανθρώπους επειδή θέλησαν κάποτε να αποκτήσουν ένα καλό αυτοκίνητο ή ένα αυτοκίνητο που είχε κινητήρα άνω των 2.000 κ.εκ….

Περιμένουμε, επιτέλους, να αλλάξει αυτό το άθλιο εισπρακτικό σύστημα, να υπάρξει πλαίσιο και να μπορεί ο καθένας να κάνει τον προγραμματισμό του.

Διαβάστε επίσης: Οι νέες πινακίδες κυκλοφορίας με την υπογραφή Λιάπη…

Διαβάστε επίσης: Η… (άτιμη) μπαταρία έφταιγε για όλα!!!

 

O πρώην υπουργός μεταφορών Μιχάλης Λιάπης πιάστηκε να οδηγεί με πλαστές πινακίδες!!!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης