Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι η Αλεξάνδρα Ρούνη.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Παρέα με το Suzuki V-Strom 250 το οποίο την καλύπτει σε όλα!

Η “Τενίστρια” Αλεξάνδρα Ρούνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της Αλεξάνδρας Ρούνη στους δύο τροχούς ξεκινάει από μικρή ηλικία στη βόρεια πλευρά της Οδηγεί πάντα αμυντικά και σέβεται πολύ τη μοτοσικλέτα!Κέρκυρας. Τα καλοκαίρια, εκτός από παιχνίδι στην παραλία και βουτιές, η Αλεξάνδρα ανέβαινε στο μικρό μοτοποδήλατο του πατέρα της και τριγύριζε από τη μια άκρη του χωριού στην άλλη. Πάντα παρέα με την δίδυμη αδερφή της αλώνιζαν τα μονοπάτια απολαμβάνοντας την εφήμερη ελευθερία που τους χάριζε το δίκυκλο. Κάπως έτσι μυήθηκε στον κόσμο της μοτοσικλέτας τον οποίο ακολούθησε πιστά κάνοντάς την αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Την Αλεξάνδρα τη γνώρισα μέσω του… τένις. Είναι αθλήτρια στον σύλλογο ΤένιςΦίλιππος Πολυδρόσου” στα σύνορα Χαλανδρίου με Ψυχικό όπου μαζί με την αδερφή της βγάζουν την ενέργειά τους από την πίεση της ημέρας. Αυτήν την εποχή έχει στην κατοχή της ένα Suzuki V-Strom 250 το οποίο την έχει βολέψει απίστευτα καθώς καλύπτει όλες τις ανάγκες της. Καθημερινά πηγαίνει στο σχολείο όπου διδάσκει Πληροφορική, ενώ δεν θα πει όχι σε μικρές βόλτες στο κέντρο με το Suzuki της.

Όταν ρώτησα την Αλεξάνδρα αν ταξιδεύει με τη μοτοσικλέτα της εκείνη μου είπε όχι. Προτιμάει να Λίγη αδρεναλίνη από τη μοτοσικλέτα πάντα κάνει καλό σύμφωνα με την Αλεξάνδρα.χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό της για μεγαλύτερη ευκολία. Ακόμα και αν θέλει να βγει ένα βράδυ για ποτό ή φαγητό πάλι θα προτιμήσει το αυτοκίνητο αντί της μοτοσικλέτας. Αυτό είναι το πραγματικό τσακάλι της διπλανής πόρτας, χωρίς ταμπού για τη μοτοσικλέτα, χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές. Της αρέσει η μοτοσικλέτα επειδή αισθάνεται ωραία όταν οδηγεί, αισθάνεται ωραία όταν την “χτυπάει” ο ανοιξιάτικος αέρα και όταν αποφεύγει την εκνευριστική κίνηση. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτό για να αγαπήσεις τους δύο τροχούς!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο38.

Ας δούμε τι έχει να μας πει η Αλεξάνδρα

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΑυτή που έχω τώρα, Suzuki DL 250 (Vstrom 250).

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΔεν έχω κάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαδρομές. Απολαμβάνω όλες τις διαδρομές όταν έχει εκείνο τον ωραίο καιρό της άνοιξης που σε φυσάει όμορφα πάνω στη μηχανή το ελαφρύ αεράκι.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΈνας καλός φίλος, ο Κώστας που μου τα έφτιαχνε όλα πολύ καλά και δωρεάν! Ήταν λεπτομερής και με άφηνε να τον βοηθάω για να μαθαίνω. Και είναι ο μάστερ της πατέντας!

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΜου αρέσει το Mega Stock Bazaar στην Πέτρου Ράλλη.

Λατρεύει το τένις το οποίο ακολουθεί πιστά.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΌτι μου προτείνει ως καλύτερο ο επαγγελματίας του χώρου που πηγαίνω, Περιστεράς στη Μιχαλακοπούλου.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΕργαλείο για να πηγαίνω γρήγορα και με ευκολία στις δουλειές μου και η καθημερινή μικρή δόση αδρεναλίνης με το “παιχνίδι” μου στους γεμάτους κίνηση δρόμους της Αθήνας.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΠροσγειώθηκα στην Ουαλία ως φοιτήτρια Erasmus χωρίς να έχω βρει σπίτι από πριν. Κατέληξα μετά από περιπέτειες, την τέταρτη μέρα να περπατάω στους δρόμους της πόλης σέρνοντας μία τεράστια βαλίτσα ολομόναχη. Στο τέλος, όλα πήγαν καλά και έζησα τέσσερις από τους πιο όμορφους μήνες της ζωής μου.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΔεν έχω κανένα φόβο με την μοτοσικλέτα. Είναι για μένα ένα μεταφορικό μέσο που το σέβομαι, το αγαπάω και το χρησιμοποιώ με πολλή προσοχή!

Συζήτηση για διακοπές στην Κέρκυρα και μοτοσικλέτες... τι άλλο να ζητήσει κανείς!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι... Το Opelάκι μου, Astra 1400, που είναι ευκίνητο στον δρόμο και μου έχει χαρίσει όμορφες στιγμές παρέα με φίλους. Αν έπαιρνα νέο, θα έπαιρνα πάλι Opel, αλλά αυτή την φορά το Insignia Grand Sport γιατί συνδυάζει όμορφα το σοβαρό και το παιχνιδιάρικο στοιχείο.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι…  Να μην ξεκινάνε πρώτοι στα φανάρια. Όταν οδηγούν πίσω από τα αυτοκίνητα, να κάθονται στην ευθεία με το φανάρι του αυτοκινήτου και όχι στο κέντρο. Να πηγαίνουν με λίγα χιλιόμετρα στην αρχή και η ταχύτητα θα έρθει πιο μετά από μόνη της, φυσικά. Πάντα κράνος.

Η μελισσοκομία είναι ένα από τα χόμπι της Αλεξάνδρας.

Καθημερινά "γράφει" χιλιόμετρα για να πάει από Ψυχικό προς Καματερό για δουλειά.

Στη σέλα ενός δανεικού GSX-R!

Πριν από το V-Strom είχε ένα Yamaha YBR 125.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ηλίας Κωτσιόπουλος “Ο Κινηματογραφιστής”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Διαμαντίνα Πανταζή “Η διδάκτωρ”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Δημήτρης Καραμάνης “Ο ασυμβίβαστος”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης