Η νέα χρονιά φέρνει και αλλαγές για τα μοντέλα της Mini που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους από την ερχόμενη Άνοιξη. Συγκεκριμένα, θα “φορούν” νέους κινητήρες οι οποίοι θα παράγουν περισσότερη δύναμη και θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις με.. περισσότερα κυβικά αντί με λιγότερα όπως αρμόζει η μόδα της εποχής.

Η βασική έκδοση που ήταν αυτή με τον κινητήρα των 1.400 κ.εκ. καταργείται και τη θέση του παίρνει ένας 1600άρης ο οποίος θα φέρει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Αν και θα περιμέναμε περισσότερους ίππους από τους 75 που είναι διαθέσιμος σήμερα, αυτό δεν θα γίνει, παρά μόνο θα έχουμε ελάχιστα καλύτερη ροπή και κάπως πιο… ζωντανές επιδόσεις. Καλύτερα είναι τα πράγματα στην έκδοση One με τους 95 ίππους η οποία θα ανέβει στους 98 και σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε αυξημένη ροπή, χαμηλότερη κατανάλωση (5,3 από 5,7) και λιγότερες εκπομπές ρύπων CO2 (127 από 138). Το One με τους 98 ίππους θα επιταχύνει από στάση σε 10,5 δευτερόλεπτα (από 10,9) και θα έχει τελική 187 χλμ./ωρα (από 185).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρώς αυξημένη θα είναι και η ιπποδύναμη στην έκδοση Cooper κατά… δύο άλογα (122 από 120). Περισσότερη δουλειά έγινε στην έκδοση Cooper S που θα αποδίδει 184 ίππους (από 175) και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα γκάζια στον οδηγό. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές έπαιξαν έχουν γίνει με σκοπό να υπάρξει μείωση των εκπομπών ρύπων CO2 αλλά και αύξηση – ελαφρώς – στις επιδόσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης