Άλλαξε "χέρια" η Lancia στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 09:28
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Άλλαξε "χέρια" η Lancia στην Ελλάδα

Οι αλλαγές σκυτάλης στο κομμάτι των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων συνεχίζονται. Έτσι, μετά τις Porsche και Land Rover που πέρασαν αντίστοιχα στις εταιρείες, «Μοτοδυναμική» και «Πέτρος Πετρόπουλος», ήρθε η σειρά της Lancia να αλλάξει χέρια. Μέχρι πρότινος τα ιταλικά μοντέλα εισήγαγε η Fiat Auto Hellas (που θα συνεχίσει να φέρνει τα αυτοκίνητα Alfa Romeo και Fiat) αλλά από εδώ και στο εξής αυτό θα γίνεται από τον Όμιλο Συγγελίδη που δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου πάρα πολλά χρόνια.

Σημαντικό ρόλο στην συμφωνία έπαιξε και το «πάντρεμα» της Chrysler με την Lancia σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου ο Όμιλος Συγγελίδη συνεργάζεται (με το group Chrysler) με μεγάλη επιτυχία και με ποσοστιαία νούμερα από πλευράς πωλήσεων που είναι από τα πρώτα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι διαπραγματεύσεις διήρκησαν πολλούς μήνες ενώ χθες έγινε γνωστή η είδηση στο δίκτυο των αντιπροσώπων. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η Lancia ετοιμάζεται να λανσάρει δύο νέα μοντέλα στην αγορά της Ευρώπης, τις νέες Ypsilon και Thema.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 09:31