Την ανάκληση 1,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα διεύθυνσης, ανακοίνωσε η General Motors Co.

Μετά από 1.100 καταγγελίες πελατών, οι οποίοι έκαναν λόγο για βλάβη στη τροφοδοσία του συστήματος διεύθυνσης, η GM διερεύνησε τα εν λόγω περιστατικά, διενεργώντας παράλληλα ελέγχους σε 905.000 μοντέλα Cobalt στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόκυψε, λόγω της συγκεκριμένης βλάβης συνέβησαν 14 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία ένα άτομο τραυματίστηκε.

Οι ανακλήσεις αφορούν στα μοντέλα 2005 – 2010 του Chevrolet Cobalt και 2007 – 2010 του Pontiac G5 στις ΗΠΑ, τα μοντέλα 2005 – 2006 του Pontiac Pursuit στον Καναδά, και τα μοντέλα 2005 – 2006 του Pontiac G4 που διατέθηκαν στο Μεξικό, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η GM διευκρίνισε ότι μετά την επιδιόρθωση της βλάβης θα διενεργηθεί «έλεγχος ασφαλείας» στα αυτοκίνητα που έχουν ανακληθεί. «Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, διαπιστώσαμε ότι για να εκδηλωθεί η βλάβη χρειάζεται να περάσει κάποιος χρόνος. Ενδέχεται να παρουσιαστεί και σε παλαιότερα μοντέλα, που δεν καλύπτονται από την εγγύηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ποιότητας της GM, Τζέιμι Χρέσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης