Ανάκληση-ρεκόρ 53.000.000 αερόσακων παγκοσμίως από την ιαπωνική εταιρεία Takata

Ανάκληση-ρεκόρ 53.000.000 αερόσακων παγκοσμίως από την ιαπωνική εταιρεία Takata
Η ιαπωνική εταιρεία Takata διπλασίασε την ανάκληση αερόσακων με κατασκευαστικό σφάλμα, που μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο, σε σύνολο σχεδόν 34 εκατ. αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τις αρχές οδικής ασφάλειας στις ΗΠΑ.

Η ανάκληση αφορά στο σύστημα φουσκώματος αερόσακων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Οι έξι θάνατοι σημειώθηκαν σε αυτοκίνητα της Honda.

Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευάστριες εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 08:41