Παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα Dragster σημείωσε ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 22:25
Παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα Dragster σημείωσε ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Πολλοί είναι οι Έλληνες και ιδίως αυτοί που αγαπούν το αυτοκίνητο που ονειρεύονται την δημιουργία και Όταν συνειδητοποιείς πως οι Έλληνες φτιάχναμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα τη δεκαετία το '70 απλά αναρωτιέσαι γιατί.... κατασκευή ενός ελληνικού αυτοκινήτου. Το... Pony είναι αυτό που βρίσκεται πιο κοντά στα όνειρα μας αλλά δυστυχώς και παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται το όλο εγχείρημα πέφτει σε... τοίχο.

Αρκετοί λένε πως δεν μπορούμε να παράγουμε αυτοκίνητα για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ιστορία όμως έχει δείξει άλλα πράγματα όπως και η ιστορία έχει δείξει πως τη δεκαετία του '70 στο νησί της Σύρου κατασκευάστηκαν καμιά 120αριά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χρηματοδότες την οικογένεια Γουλανδρή. Ο λόγος για το Enfield E8000, ένα αυτοκίνητο που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 40 χρόνια μετά πριν μεταφερθεί σε μουσείου της Σύρου.


To συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στη Σύρο τη δεκαετία του '70 και είναι ένα από τα 120 που παράχθησαν!!!

Παγκόσμιο ρεκόρ!
Αν και ο αριθμός των Enfield που παράχθησαν ήταν πολύ μικρός ένα τέτοιο εμφανίζεται σε αγώνες Dragster! Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ο Jonny Smith, γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής Fifth Το ελληνικό αυτοκίνητο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε το αμερικάνικο Tesla Gear έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στο γνωστό 400άρι οδηγώντας ένα ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Όπως θα δείτε στο σχετικό video ο Smith καταφέρνει στην φημισμένη πίστα Santa Pod να «γράψει» χρόνο 10.846 και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από τις αρχές του χρόνου ένα Tesla S P85 με χρόνο 11.683 δευτερόλεπτα.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του ειδικά διαμορφωμένου οχήματος ήταν η τελική ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει. Συγκεκριμένα άγγιξε τα 193.776 χλμ./ώρα (!) όταν το υπερσύγχρονο Tesla είχε πιάσει τα 183.376.

Σε αυτό το άρθρο δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα απλά να αναρωτηθούμε τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που η παραγωγή του Enfield δεν σταματούσε και συνέχιζε κανονικά...

 

Διαβάστε επίσης: Το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητοΠαρακολουθήστε το video όπου το ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στη Σύρο τη δεκαετία του '70 έπασε το παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα Dragster για ηλεκτρικά οχήματα!!!
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015, 22:33