Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα της κορυφαίας έκδοσης της Aventador στην έκθεση της Γενεύης, προσελκύοντας χιλιάδες δημοσιογράφους και φωτογράφους από όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παρουσίαση έκανε το μεγάλο αφεντικό της Lamborghini, Stephan Winkelmann, ο οποίος και οδήγησε το εντυπωσιακό supercar μέχρι την κεντρική σκηνή. Η Aventador LP 750-4 Superveloce, φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, είναι διαθέσιμη σε έξι χρώματα στο εσωτερικό και σε ισάριθμους χρωματικούς συνδυασμούς στο εσωτερικό, με τα carbon κεραμικά φρένα να ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Τροφοδοτείται από τον V12 6.5 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 750 ίππων και 690 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι εξαιρετικές. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα., ενώ η εξάτμιση έχει πιο άγριο ήχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, το βάρος του αμαξώματος έχει μειωθεί κατά 50 κιλά σε σχέση με την απλή Aventador, με την αναλογία κιλών/ίππο να είναι βελτιωμένη κατά 10%. Οι αναβαθμίσεις που έγιναν στην αεροδυναμική, είχαν ως αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη να αυξηθεί κατά 170%, με την πίσω πτέρυγα να ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις.

Στο συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το ελαφρύ, εύκαμπτο και ανθεκτικό υλικό Carbon Skin. Καινούργια είναι και τα καθίσματα από carbon και alcantara, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 327.000 ευρώ (χωρίς φόρους) και η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη της άνοιξης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης