Για 4η συνεχή χρονιά απονέμεται υποτροφία, με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών εις μνήμην του Πάνου Μυλωνά.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και η υποτροφία δόθηκε στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, κ. Κωνσταντίνο Ανυφαντή. Η υποτροφία υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» και τη MAZDA-ΕΛΜΑ AEBEA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Σταύρος Κουμπιάς, ο αντιπρύτανης κ. Βασίλης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος και οι καθηγητές (κ.κ. Β. Κωστόπουλος και Γ. Χρυσολούρης) του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών εξήραν το χαρακτήρα και τις επιστημονικές δυνατότητες του Πάνου Μυλωνά, που χάθηκε άδικα σε τροχαίο δυστύχημα στις 22 Μαρτίου του 2004 στο δρόμο Κορίνθου – Πατρών, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου φοιτούσε.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ShLOW – show me how slow, από εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) που συνεργάζεται με το Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα καλεί φοιτητές να υποβάλλουν προτάσεις, οι οποίες να αφορούν στη σωστή διαχείριση της ταχύτητας, καθώς και σε στοιχεία για την οδική ασφάλεια που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι φοιτητές με τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσουν σεμινάρια προώθησης της ιδέας τους, ενώ στο τέλος η καλύτερη ιδέα θα βραβευθεί και με χρηματικό έπαθλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης