Η τεχνολογική πλατφόρμα BLUEMOTION TECHNOLOGIES είναι η πρόταση της Volkswagen για αυτοκίνητα φιλικότερα προς το περιβάλλον με έμφαση στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων και στη μείωση των ρύπων.

Οι εκδόσεις BlueMotion διατίθονται στα μοντέλα Polo, Golf & Passat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπτικά, τα μοντέλα BlueMotion φέρουν διακριτικό σήμα στο εμπρός και πίσω μέρος τους. Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων που επιτυγχάνουν οι εκδόσεις BlueMotion οφείλονται στην αρμονική συνεργασία των κινητήρων TDI Common Rail με τις παρακάτω τεχνολογίες.

Ένδειξη προτεινόμενης επιλογής σχέσης Gear Recommendation στο οθόνη πολλαπλών ενδείξεων
Σύστημα Stop-Start.

Όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση, αποπλέκοντας το συμπλέκτη, το σύστημα Stop-Start σβήνει τον κινητήρα. Πατώντας τον συμπλέκτη, το σύστημα Stop-Start ενεργοποιεί και πάλι το κινητήρα και επιλέγοντας την πρώτη σχέση, το όχημα ξεκινά. Με το σύστημα Stop – Start επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Κατά τη φάση επιβράδυνσης του οχήματος (πατώντας φρένο ή αφήνοντας το γκάζι), ο εναλλακτής (δυναμό) μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική φορτίζοντας τη μπαταρία. Έτσι, το δυναμό ενεργοποιείται μόνο όταν χρειάζεται και δεν επιβαρύνει την λειτουργία του κινητήρα, όπως συμβαίνει σήμερα στα συμβατικά αυτοκίνητα. Ένα ειδικό λογισμικό, ελέγχει την τάση της μπαταρίας και ενεργοποιεί το δυναμό μόνο όταν αυτό χρειάζεται, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια και καύσιμο ενώ παράλληλα μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

Polo BlueMotion

Το νέο Polo BlueMotion παραμένει το οικονομικότερο 5-θέσιο αυτοκίνητο σε θέματα οικονομίας καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Διαθέτοντας

• Νέο 3-κυλινδρο κινητήρα 1.2 TDI απόδοσης 75PS
• Gear Recommendation
• Σύστημα Stop-Start.
• Σύστημα ανάκτησης ενέργειας
• Ελαστικά χαμηλής τριβής
• Εξωτερική σχεδίαση και ζάντες με βελτιωμένη αεροδυναμική
το Polo BlueMotion επιτυγχάνει μέση κατανάλωση 3,3 lt ανά 100km δηλ. 22% χαμηλότερη κατανάλωση σε σύγκριση με το Polo 1.6 TDI 75PS (μέση κατανάλωση 4,2 lt / 100 km). Έτσι, το Polo BlueMotion μπορεί να διαθέτει αυτονομία για απόσταση 1.363 χιλιομέτρων.
Επιπλέον, το νέο Polo BlueMotion εκπέμπει 87gr/km CO2, τιμή που το καθιστά το καθαρότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον πλανήτη.

Golf BlueMotion

Με μέση κατανάλωση 3,8 lt / 100 km χωρίς να υπολοίπεται σε ροπή (250 Νm από τις 2.000 σ.α.λ.), το Golf BlueMotion είναι το Golf με τη χαμηλότερη κατανάλωση που κατασκευάστηκε ποτέ με αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 1.447 χιλιόμετρα. Επιπλέον, με εκπομπές ρύπων CO2 99gr / km, το Golf BlueMotion επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του.

Ο ιδιαίτερα αθόρυβος 4-κύλινδρος κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 105PS παράγει 250Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. και επιταχύνει το Golf BlueMotion (0-100km) σε 11,3’’ με μέγιστη ταχύτητα 190 km/h. Επιπλέον του εξοπλισμου που διαθέτει ένα BlueMotion (δηλ. Gear Recommendation, Σύστημα Stop-Start & Σύστημα ανάκτησης ενέργειας), το Golf BlueMotion διαθέτει πλούσιο βασικό εξοπλισμό επιβεβαιώνοντας τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του.

Το Golf BlueMotion χαρακτηρίζεται από τη βελτιωμένης αεροδυναμικής εξωτερική του σχεδίαση (αεραγωγοί εμπρός, σπόιλερ, πίσω αεροτομή) και από τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15’’ με ελαστικά χαμηλής τριβής διάστασης 195/65. Οι σχεδιαστικές αυτές αλλαγές έγιναν με γνώμονα τη μείωση της κατανάλωσης (λόγω της βελτιωμένης αεροδυναμικής) διατηρώντας παράλληλα τον δυναμικό χαρακτήρα του Golf.

Passat BlueMotion

Διανύει 1.591 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Στο Passat BlueMotion, η Volkswagen πέτυχε την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση των 4,4 lt ανά 100 km με εκπομπές ρύπων CO2 μόλις 114 gr / km.
Ο 4-κύλινδρος κινητήρας 1.6 TDI απόδοσης 105PS αναδεικνύει (όπως και στο Golf) τον δυναμικό χαρακτήρα του Passat BlueMotion. Με επιτάχυνση (0-100) στα 12,5’’ και μέγιστη ταχύτητα 193 km/h, το Passat BlueMotion διατηρεί τη σπορτίφ συμπεριφορά του.

Εκτός από τις τεχνολογίες που διαθέτουν και τα υπόλοιπα μοντέλα BlueMotion (Gear Recommendation, Σύστημα Stop-Start & Σύστημα ανάκτησης ενέργειας), το Passat BlueMotion διαθέτει ένα σύνολο εξοπλισμού που υποστηρίζει το προφίλ των εκδόσεων BlueMotion και τον δυναμισμό του Passat.

Το πακέτο εξωτερικής σχεδίασης R-Line και οι ζάντες αλουμινίου 16’’ τύπου Monza με ελαστικά μειωμένης αντίστασης, βελτιώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του Passat BlueMotion με στόχο την οικονομία κατανάλωσης καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης