Η FIA ζήτησε από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να υποστηρίξουν την νέα εκστρατεία  «Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια», η οποία στοχεύει στην κατά  50% μείωση των θανάτων από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι το 2020, όπως μας ενημερώνει η ΕΛΠΑ με σχετικό δελτίο του γραφείου Τύπου της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο San Jose της Κόστα Ρίκα, εκπρόσωποι της  FIA και του Ιδρύματος FIA Foundation, απέστειλαν μήνυμα σε Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και τους εθελοντές πρεσβευτές της εκστρατείας για τους Ασφαλείς Δρόμους (MAKE ROADS SAFE), να απαιτήσουν από τις Κυβερνήσεις άμεση και διαρκή δράση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα κάτοχος του βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Oscar Arias Sanchez, ο επτά φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula-1 Michael Schumacher και η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Michelle Yeoh – η «κινηματογραφική βοηθός» του James Bond, κάλεσαν τους ηγέτες όλου του κόσμου για να εστιάσουν την προσοχή τους στην οδική ασφάλεια ώστε να μειωθούν κατά 50%  οι  θάνατοι από τροχαία μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά:

• Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο για τους νέους ηλικίας 10-24 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Κάθε χρόνο, πάνω από 3000 άτομα, εκ των οποίων 500 παιδιά, χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

• Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια τραυματίζονται.

• Ο αριθμός των θανάτων σε τροχαία ατυχήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες προβλέπεται να αυξηθεί κατά 80  % κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

• Έως το 2015, οι ανθρώπινες απώλειες των τροχαίων ατυχημάτων θα είναι η κύρια αιτία πρόωρου θανάτου για τα παιδιά άνω των πέντε ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες, εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα.

Ο Michael Schumacher, που επίσης εκφράζει  την υποστήριξή του προς την εκστρατεία για «Ασφαλείς Δρόμους», δήλωσε:

«Αν δεν δράσουμε τώρα, εκατομμύρια ανθρώπων θα χάσουν τη ζωή τους στους δρόμους όλου του κόσμου στην επόμενη δεκαετία.  Χρειαζόμαστε ένα συνολικό Σχέδιο Δεκαετούς Δράσης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης