Πριν από μερικές εβδομάδες η είδηση ότι θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου κίνησης οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου αλλά και 90.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Αυτομάτως «πάγωσαν» οι όποιες παραγγελίες υπήρχαν και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η «είδηση» που άφησαν κάποιοι να διαρρεύσει έχει μείνει στα λόγια αφού δεν έχει υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου κίνησης.

Ωστόσο το οικονομικό σοκ που υπέστησαν οι εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ήταν τεράστιο και όπως φαίνεται δεν το θα αφήσουν να περάσει έτσι. Με ανακοίνωσή τους οι επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδος δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν στη δικαιοσύνη όσους «διαρρέουν» ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν πιθανής αύξησης της τιμής του υγραερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξηση το πολύ 5-6 λεπτά
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Σαρημπαλίδη και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στο Zougla Radio, ο εκπρόσωπος των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στα κιτ υγραερίου Στέλιος Μπατσιούδης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «κανένας κρατικός φορέας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες αυτές, ενώ αντίθετα, πολλοί ειδικοί, επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το υγραέριο κίνησης, θα εξακολουθεί να έχει την τιμή που γνωρίζουμε ή θα αυξηθεί ελάχιστα, το πολύ 5 με 6 λεπτά στο λίτρο».

Από εκεί και πέρα με ανακοίνωση του, ο υπό ίδρυση φορέας των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο υγραέριο, αναφέρει, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την οδηγία (96/2003), σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση η φορολογία του υγραερίου δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 25%, ενώ στην βενζίνη είναι 100% έως το 2018».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Στέλιου Μπατσιούδη στο Zougla Radio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης