Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο: Nέο σύστημα βαθμολόγησης στο WRC!

Πόπη Παπαμιχαήλ
Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο: Nέο σύστημα βαθμολόγησης στο WRC!
Έχουν πλάκα εκεί στη FIA. Αν τους πάρεις, βέβαια, στα σοβαρά, σε στέλνουν κατευθείαν στο τρελοκομείο. Η F1, όπως ξέρουμε, άλλαξε το σύστημα βαθμολογίας της πριν από περίπου έναν μήνα με την αιτιολογία, ότι έπρεπε να παίρνουν βαθμούς και οι νέες ομάδες, που σίγουρα δεν έχουν τα φόντα των πιο παλιών και θα πρέπει κάπως να υποκινηθούν, για να συνεχίσουν στην F1. Με μια αιφνίδια απόφασή της, η FIA αποφάσισε να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα βαθμολογίας και στα ράλι. Ο λόγος που το κάνει είναι αδιανόητος, αψυχολόγητος, επιπόλαιος, για να μην πω γελοίος.

Οι άνθρωποι, που το αποφάσισαν αυτό δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα του WRC και πιστεύουν ότι είναι κάτι άλλο. Πρώτον στο πρωτάθλημα ράλι, δυστυχώς, έχουμε μόνο 2 κατασκευαστές και δεύτερο το σύνολο των οδηγών που κάνουν όλο το πρωτάθλημα με το ζόρι συμπληρώνουν δεκάδα. Με άλλα λόγια, στα ράλι, είμαστε δεν είμαστε 10 -12 οδηγοί και θα βαθμολογούνται όλοι; Ο λόγος; Πώς θα ξεχωρίσουν οι καλοί από τους κακούς και τους μέτριους; Έτσι θα δυναμώσουν το πρωτάθλημα; Μα έτσι ξεφτιλίζουν την έννοια του «βαθμολογούμαι». Για του χρόνου, που περιμένουμε με την κατάργηση των WRC και την καθιέρωση των 1600 περισσότερους οδηγούς, ναι, να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, φέτος όμως;

Ιδού η νέα βαθμολογία που θα εφαρμοστεί από το ράλι Σουηδίας, που ξεκινά αύριο.


Βαθμολογία
1ος : 25 βαθμοί
2ος : 18 βαθμοί
3ος : 15 βαθμοί
4ος : 12 βαθμοί
5ος : 10 βαθμοί
6ος : 8 βαθμοί
7ος : 6 βαθμοί
8ος : 4 βαθμοί
9ος : 2 βαθμοί
10ο : 1 βαθμός

Να μην ξεχάσω να δώσω πολλά φιλιά στην ομάδα της Ford και να τους πω να μην κουράζονται τα παιδιά, γιατί από τώρα έχουν παραδώσει στη Citroen και τους δύο τίτλους. Χαλαρά, παιδιά της Ford, θα είσαστε σίγουρα δεύτεροι με 4 ασφάλτινους στους 13 φέτος και το νέο σύστημα βαθμολογίας έχει ξεκινήσει το πάρτι στη Citroen και πίνουν στην υγειά σας! Το μόνο που θα σας σώσει είναι να αρχίσει να εγκαταλείπει ο Loeb.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 14:42