Φήμες τα όσα γράφονται σχετικά με την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης από τον Απρίλιο του 2010, χαρακτήρισε στη zougla.gr ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Α (σύνδεσμος εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτου), κ. Γιώργος Βασιλάκης. Σύμφωνα με δηλώσεις του, τα όσα γράφτηκαν δεν έχουν βάση ή τουλάχιστον διαδραματίζονται χωρίς τον… ξενοδόχο, που στην περίπτωση αυτή είναι οι εισαγωγείς αυτοκινήτων.

Ο κ. Βασιλάκης δε διέψευσε τη συνάντηση που είχε ο σύνδεσμος με στελέχη υπουργείων και είπε χαρακτηριστικά ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις απώλειες χρημάτων που θα έχει η Κυβέρνηση από την τεράστια μείωση των πωλήσεων. Να θυμίσουμε ότι, από κάθε πώληση αυτοκινήτου το κέρδος για το κράτος είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με άλλα, αφού εκτός από το Φ.Π.Α. υπάρχει και το Ε.Τ.Τ. (ειδικό τέλος ταξινόμησης), κάτι που δεν συναντούμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (με εξαίρεση τη Δανία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της αγοράς η πτώση αυτή έχει αρχίσει να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο σε εμπόρους και εργαζομένους του χώρου, αφού εκτιμάτε ότι ξεπερνά το 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο όπου ήδη η αγορά είχε αρχίσει να “βουλιάζει” εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Χαρακτηριστικά και τα λόγια του προέδρου της εταιρίας Chevellas, κ. Θάνου Παπαδόπουλου ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου μίλησε έξω από τα δόντια λέγοντας πως, «η αγορά έχει ψοφήσει. Αν η πίττα μικρύνει θα πεινάσουν όλοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης