Δείτε πως θα κατασκευάζεται σε 6 μήνες το ελληνικό Pony

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014, 12:54
Δείτε πως θα κατασκευάζεται σε 6 μήνες το ελληνικό Pony
Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Στην τελική ευθεία για την παραγωγή της νέας γενιάς του θρυλικού Pony, βρίσκεται ήδη η εταιρεία που θα το κατασκευάσει στην Θεσσαλονίκη. Η Namco που χτίζει εδώ και χρόνια το νέο Pony εξελίσσει το αυτοκίνητο που έγραψε τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση και αναμένει την τελική έγκριση τύπου για να μπορέσει να ξεκινήσει την λειτουργία της, η γραμμή παραγωγής.
O Πέτρος Κοντογούρης με τη νέα γενιά Pony...

Ήδη υπάρχουν τρία!!
Αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευαστεί τρία σύγχρονα Pony, ένα λευκό, ένα κόκκινο και ένα μπεζ με κουκούλα παραλλαγής! Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη και αν όλα πάνε κατ' ευχή (και ξεπεραστεί η γραφειοκρατία) τότε μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα δοθεί η περιβόητη έγκριση για να παραχθεί και πάλι το αυτοκίνητό που έχει συνδυάσει το όνομά του με την χώρα μας. Η κατασκευή του που θα γίνεται στο εργοστάσιο της Namco στην Βόρεια Ελλάδα, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πιστοποίηση που υπολογίζεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Την έγκριση αυτή θα δώσει η ΕΒΕΤΑΜ, δηλαδή το ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης.


Δείτε το video που δείχνει πως φτιάχνεται το νέο PonyΑπό 7.000 ευρώ
Αρχικά αναμένεται να κατασκευαστούν 100 μονάδες που θα διατεθούν στην ελληνική αγορά και ανάλογα με την ζήτηση θα αυξάνεται σταδιακά η παραγωγή του μοντέλου. Η τιμή του θα κυμαίνεται κοντά στα 7.000 ευρώ και στόχος του εργοστασίου αλλά και του κ. Κοντογούρη, ιδιοκτήτη της Namco, είναι να εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Επίσης όνειρο και σκοπός του, είναι να δημιουργηθούν αντίστοιχα εργοστάσια σε τρίτες χώρες που θα παράγουν το ελληνικό αυτοκίνητο.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιες και οι δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί τρομακτικές. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το... νερό μπαίνει στο αυλάκι, και πως σύντομα θα δοθεί η περιβόητη έγκριση.

Δουλειά σε 2.500 άτομα
Στην περίπτωση που το εργοστάσιο της Namco επαναλειτουργήσει, υπολογίζεται πως θα εργάζονται άμεσα και έμμεσα πάνω από 2.500 άτομα. Η παραγωγή του Pony σταμάτησε πριν από αρκετά χρόνια και τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι θα ξεκινήσει και πάλι πολύ σύντομα....

 

 Δείτε παλαιότερο ρεπορτάζ με δηλώσεις του κ. Κοντογούρη
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014, 12:54