Στις 31 Μαρτίου 2010 η zougla.gr είχε δημοσιεύσει ένα αποκλειστικό άρθρο που μάλλον δεν… έλαβαν σοβαρά υπόψη στο αρμόδιο υπουργείο. Με απλές κινήσεις καταφέραμε να αποχρωματίσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης και να το μετατρέψουμε σε… κίνησης λύνοντας οποιαδήποτε απορία υπήρχε για το εάν κάτι τέτοιο γίνεται στην πραγματικότητα! Μία συνηθισμένη παρανομία η οποία μεταφράζεται σε απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος. Ενάμιση χρόνο αργότερα και με την ευκαιρία των όσων ακούγονται σχετικά με τις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο θεωρώντας αδιανόητο να μην μπορούν οι μηχανισμοί του κράτους να λειτουργήσουν. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο όπως ακριβώς το δημοσιεύσαμε το… 2010.

Το πετρέλαιο κίνησης είναι το καύσιμο που συνήθως νοθεύουν οι αφελείς πρατηριούχοι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Ανάπτυξης. Αν και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, η διακίνηση νοθευμένων καυσίμων συνεχίζεται κανονικά, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ και κάποιοι φυσικά φοροδιαφεύγουν. Εκτός από τους πρατηριούχους, υπάρχουν και πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες diesel, οι οποίοι, θέλοντας να γλιτώσουν χρήματα, χρησιμοποιούν diesel θέρμανσης αντί κίνησης, μιας και το πρώτο πωλείται στη μισή τιμή! Πώς, όμως, γίνεται η νοθεία και τι ακριβώς είναι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταρχάς, το diesel κίνησης νοθεύεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι ο λεγόμενος αποχρωματισμός κατά τον οποίο το κόκκινο diesel μετατρέπεται σε κίτρινο και ο δεύτερος η ανάμιξη diesel κίνησης με λεπτό λάδι. Στην πρώτη περίπτωση, οι πρατηριούχοι διακινδυνεύουν, αφού ειδικά κλιμάκια μπορούν να τους τσακώσουν στα πράσα με έναν απλό έλεγχο. Στη δεύτερη, όμως, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού, για να διαπιστωθεί η παρανομία, πρέπει να γίνουν ειδικές μετρήσεις με συγκεκριμένα μηχανήματα.

Πώς γίνεται ο αποχρωματισμός

Για να μπορέσει κανείς να αλλάξει το χρώμα του diesel θέρμανσης (κόκκινο) σε κίνησης (κίτρινο) θα πρέπει να χρησιμοποιήσει diesel θέρμανσης, θεϊκό οξύ και υδράσβεστο σε μορφή σκόνης. Είναι απίστευτο το πώς αλλάζει το χρώμα και φυσικά πολύ δύσκολο να το καταλάβει κάποιος μόνο με το μάτι. Ο τρόπος είναι πολύ εύκολος και μπορείτε να το διαπιστώσετε από το αποκλειστικό video που δημοσιεύει η zougla.gr και δείχνει τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να κάνει αποχρωματισμό ακόμα και στο σπίτι του! Για τους… επαγγελματίες του είδους, ο χρόνος αποχρωματισμού κυμαίνεται σε ένα λεπτό ανά 1.000 λίτρα.

Επειδή, όμως, το «καύσιμο» αυτό μπορεί να το ανακαλύψουν με απλούς ελέγχους, τελευταία οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν λεπτό λάδι, το οποίο μπερδεύουν με diesel κίνησης. Στην περίπτωση αυτή, το κέρδος είναι μικρότερο, αφού η τιμή του λαδιού φτάνει τα 0,70 € το λίτρο αλλά είναι καλύτερη τακτική, γιατί και σε ελέγχους που γίνονται, δεν μπορούν να εντοπίσουν την παρανομία (επειδή δεν αλλάζει το ποσοστό του θείου του diesel κίνησης). Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στην περίπτωση που πιαστεί ένας οδηγός να έχει στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου diesel θέρμανσης και δεν μπορεί να αποδείξει από πού το προμηθεύτηκε, τότε έχει πρόβλημα με το νόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά… παρασκευής – μετατροπής πετρελαίου κίνησης

Πετρέλαιο κίνησης
Θεϊκό οξύ
Υδράσβεστος σε σκόνη

Παράδειγμα φοροδιαφυγής ανά 100 τόνους diesel κίνησης

Κόστος 100.000 λίτρων diesel θέρμανσης 0.60 € = 60.000 €
Κόστος Θεϊκό οξύ + Υδράσβεστος = 25 €
Συνολικό κόστος: 60.025 €
Diesel κίνησης (100.000 λίτρα x 1.20) = 120.000 – 60.025
Κέρδος ανά 100 τόνους: 59.975 ευρώ

Δείτε το video όπου το diesel θέρμανσης μετατρέπεται σε diesel… κίνησης


Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης