Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και πλέον η θερμοκρασία κυμαίνεται σε μονοψήφιο αριθμό. Πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει να κάνουμε όνειρα για αποδράσεις προκειμένου να ξεφύγουμε από το κλεινόν άστυ. Οι προορισμοί με… χιόνι είναι οι πιο δημοφιλείς και στο μυαλό μας βρίσκεται το σκι, ο χιονοπόλεμος και άλλα χειμερινά σπορ – παιχνίδια.

Το να κινηθούμε σε χειμερινούς προορισμούς μπορεί να φαντάζει ουτοπία όμως μπορεί να εξελιχτεί σε εφιάλτη αν δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να έχουμε πάρει μαζί μας αντιολισθητικές αλυσίδες (εκτός αν έχουμε χιονολάστιχα) ούτως ώστε να μπορούμε να κινηθούμε άνετα σε διαδρομές με χιόνι. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που αν και έχουμε αλυσίδες δεν ξέρουμε τον τρόπο να τις τοποθετήσουμε. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τις αλυσίδες καλό είναι να έχετε μαζί σας και γάντια έτσι ώστε να γλιτώσετε τα κρυοπαγήματα όταν θα τις τοποθετείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επί σειρά ετών πρωταθλητής αγώνων ράλι, Λεωνίδας Κύρκος, δίνει τις δικές του συμβουλές για οδήγηση στο χιόνι ενώ μας δείχνει και τον τρόπο τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων. Αξίζει να δείτε το video (ακόμα και 2-3 φορές) που δημοσιεύει η zougla.gr για να μάθετε (όσοι δεν γνωρίζετε) τον τρόπο που τοποθετούνται οι αλυσίδες. Σημαντικό όμως είναι να δοκιμάσετε οι ίδιοι να τις τοποθετήσετε ούτως ώστε να γνωρίζετε τον τρόπο όταν θα χρειαστεί να πράξετε το ίδιο στο βουνό…

Συμβουλές για αντιολισθητικές αλυσίδες

• Οι αλυσίδες να είναι καλές και να έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για τα ελαστικά τους αυτοκινήτου σας
• Οι φθηνές αλυσίδες μπορεί να αποβούν μοιραίες και χωρίς σωστή χρήση να κοπεί ακόμα και το σωληνάκι των φρένων…
• Να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας γάντια
• Μην κινήστε πάνω από 50 χλμ./ώρα με αλυσίδες και μην τις φοράτε όταν δεν έχει χιόνι!
• Όταν τις τοποθετήσετε κινηθείτε λίγα μέτρα και μετά σφίξτε τες και πάλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης