Παγκόσμια πρεμιέρα υψηλών προδιαγραφών έκανε το Abarth 500 Assetto Corse στον Αγώνα των Πρωταθλητών (Race of Champions) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου μπροστά σε περισσότερους από 46.000 θεατές.

Το Abarth 500 Assetto Corse οδήγησαν σπουδαίοι πρωταθλητές, όπως ο Michael Schumacher, ο David Coulthard και ο Andy Priaulx, ενώ το ίδιο το αυτοκίνητο αποδείχτηκε καθοριστικής σημασίας στο αποτέλεσμα του αγώνα για τον πρωταθλητή Sebastien Loeb, αφού τον βοήθησε να προχωρήσει στον τελικό και να κερδίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με 200 ίππους και βάρος 930 κιλά, το Abarth 500 Assetto Corse αποδείχθηκε γρήγορο και σταθερό, επιδεικνύοντας κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα του 1χλμ που είχε κατασκευαστεί στο στάδιο.

Ο Nicola Gullino, υπεύθυνος για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Abarth, έδωσε το παρόν στον αγώνα και κατέγραψε τις γνώμες των οδηγών: «Ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπεις όλους αυτούς τους σπουδαίους οδηγούς να δείχνουν γοητευμένοι από το μικρό μας Abarth. Το αυτοκίνητο δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα αυτές τις δύο ημέρες, όσο και αν το ταλαιπώρησαν όλοι οι πρωταθλητές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν μια εξαιρετική δοκιμή, ενόψει της σεζόν του 2009, κατά την οποία το αυτοκίνητο με σήμα το σκορπιό θα συμμετάσχει σε τρία ενιαία πρωταθλήματα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης