Οι φήμες θέλουν τον εθνικό μας αγώνα εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος και το 2011. H ISC πρότεινε στην FIA τη λίστα με τους αγώνες για το πρωτάθλημα 2011 και το ράλι Ακρόπολις δεν περιλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα.

Ο εθνικός μας αγώνας ήταν εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος φέτος με την προοπτική όμως να επανέλθει το 2011. Το ίδιο και οι αγώνες της Ιταλίας και της Αργεντινής. Η εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την προώθηση του WRC έδωσε μια λίστα με προτεινόμενους αγώνες για το 2011. Τη λίστα αυτή θα εγκρίνει με ή χωρίς αλλαγές το Παγκόσμιο Συμβούλιο του σπορ τον Μάρτιο στο Μπαχρέιν. Η λίστα αυτή αποφασίστηκε από την FIA να μην δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο και το Autosport την δημοσίευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Autosport, η λίστα περιλαμβάνει 14 αγώνες. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς δεν είχε συμπληρωθεί με την ευχή να επανέλθει το Μόντε Κάρλο. Νέος αγώνας είναι το ράλι στο Αbu Dhabi με κέντρο την περίφημη Yas Marina. Η Σαρδηνία επανέρχεται -μόνο που η εκκίνηση (το πιθανότερο) θα δοθεί στη Ρώμη.

Ιδού η λίστα όπως -σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, πάντα- προτάθηκε:

(Rally Monte Carlo), Rally Sweden, Rally Mexico, Rally Portugal, Abu Dhabi Rally, Rally Argentina, Rally Italy, Rally of Turkey, Rally Finland, Rally Germany, Rally Australia, Rally France, Catalunya Rally, and Rally GB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν προταθεί και δύο αγώνες σαν αναπληρωματικοί -το ράλι Νορβηγίας, αν οι Μοντεγάσκοι προτιμήσουν να μείνουν στο IRC, και το ράλλυ Πολωνίας που τα πήγε περίφημα πέρυσι.

Ο εκπρόσωπος της ISC Simon Long δήλωσε: «Ό,τι έχουμε προτείνει στην επιτροπή ράλι είναι θέμα για έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο το Μάρτιο. Δουλέψαμε πολύ για αυτή την πρόταση και πιστεύουμε ότι το ημερολόγιο που προτείνουμε είναι το καλύτερο και το πιο ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους»

Πάντως, οι Έλληνες οργανωτές επιμένουν ότι ο εθνικός μας αγώνας είναι στη λίστα. Τι έχει γίνει; Τίποτα, οι Βρετανοί μας ζηλεύουν και αυθαίρετα μας έβγαλαν από την υποτιθέμενη λίστα. Το θέμα είναι ποιοι Βρετανοί μας ζηλεύουν, αυτοί των ΜΜΕ ή αυτοί της ISC; Γιατί την ISC Βρετανοί την διευθύνουν. Θα είναι άραγε το Ακρόπολις η Kinder έκπληξη του WRC 2011; Ή θα μείνουμε πάλι με την πίκρα;

Γιατί, αν θυμάμαι καλά, το 2010 είμαστε υποψήφιοι για να αντικαταστήσουμε το ράλι Βουλγαρίας, αν και εφόσον δεν κατάφερναν οι γείτονες να μπουν στο WRC. Τότε ο βρετανικός Τύπος δεν μας είχε αναφέρει καν σαν υποψήφιους, παρά μόνο την Ιταλία και την Αργεντινή.

Τελικά μάθαμε ότι ουδέποτε ήμασταν υποψήφιοι και πως είχε από καιρό αποφασιστεί ότι, αν η Βουλγαρία δεν έμπαινε στο πρωτάθλημα, τότε η Ιταλία ή η Αργεντινή θα έπαιρνε τη θέση της. Βέβαια, για να πονηρευτούμε και λίγο, ο Todt έχει δηλώσει ότι δεν αποφασίζει η ISC, αλλά η FIA ποιοι αγώνες θα είναι και ποιοι όχι στο πρόγραμμα. Οπότε μπορεί να άφησαν μια «δήθεν» λίστα να διαρρεύσει και μετά να δημοσιευθεί αυτή που θέλει ο Todt, έχοντας κάνει τις «αλλαγές» του ώστε να είναι μέσα και ο εθνικός μας αγώνας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης