Ο Πρόεδρος της επιτροπής ράλι της FIA Morrie Chandler αποκάλυψε ότι πιέζουν τα εργοστάσια για ένα κινητήρα για όλη τη χρονιά.

Η Fia πιέζει τα εργοστάσια να δεχθούν την πρόταση του ενός κινητήρα σε μια σεζόν για να ελαττωθεί έτσι το κόστος συμμετοχής στο WRC ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Chandler δήλωσε για το θέμα. «Στο WRC, θα κρατήσουμε αυτό το επίπεδο –ελεγχόμενο κόστος στην εξέλιξη του κινητήρα- αλλά για τα άλλα πρωταθλήματα ράλλυ θα είναι πολύ δύσκολο. Εμείς δεν μπορούμε έξω από το WRC να εγγυηθούμε ότι ένας κινητήρας μπορεί να έχει ζωή ενός αγωνιστικού έτους.

Εμείς πρέπει και θέλουμε να κάνουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ και για αυτούς που δεν έχουν πολλά χρήματα να ξοδέψουν και για αυτούς που έχουν χρήματα και δεν τους νοιάζει. Θέλουμε να φέρουμε ανθρώπους στο σπορ, που μπορεί να μην έχουν άνεση οικονομική, όμως έχουν τις ικανότητες να κάνουν ένα πρωτάθλημα».

Η FIA μπορεί να πιέζει τα εργοστάσια, όμως οι άνθρωποι των ομάδων πιστεύουν ότι το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου κινητήρα θα ήταν ασύμφορο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ότι παρατηρούμε στην FIA δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν και που να τελειώσουν με το WRC. Κάτι απόλυτα φυσικό για ένα σπορ που άφησαν να απαξιωθεί κάνοντας τα τελευταία δέκα χρόνια απίστευτους πειραματισμούς στην δομή και τη φιλοσοφία του. Για να αλλάξουν τα ράλλυ και να επανέλθουν στην κορυφή του σπορ η λύση είναι επίπονη, αλλά απλή. Θα πρέπει να επιστρέψουν στις ρίζες τους και στην αρχική τους φιλοσοφία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης