Έτοιμοι οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2011, 11:23
Έτοιμοι οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Από τέλη του έτους θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η άποψη που υπάρχει είναι πως, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού, άρα στην περίπτωση αυτή, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες θα φορτίζουν τις μπαταρίες των οχημάτων μόνο από το οικιακό ρεύμα.

Όπως αποδεικνύεται η άποψη είναι τελικά… φήμη αφού από την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού καυσίμων που θα πωλούν ηλεκτρικό ρεύμα σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, που βρίσκονται εντός Αττικής. Συγκεκριμένα, έχουν εγκατασταθεί ειδικές παροχές ρεύματος σε ισάριθμα πρατήρια της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΚΟ, που βρίσκονται σε Γλυφάδα (Β. Γεωργίου και Τύχης), Μαρούσι (Κηφισίας 17) και Κηφισιά (μετά τον τροχονόμο).

Η συνεργασία της ΕΚΟ έχει γίνει με την εταιρεία πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος Elpedison η οποία κατέχει δυο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη Θεσσαλονίκη και στη Θίσβη, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 820 MW και συνολικής επένδυσης ύψους 525 εκατ. ευρώ.

* H φωτογραφία είναι από το κατάστημα της ΕΚΟ στο Μαρούσι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Απριλίου 2011, 19:35