Η ομάδα που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Spa το περασμένο Σαββατοκύριακο προειδοποιεί τους αντιπάλους της ότι η εμφάνιση του Giancarlo Fisichella δεν ήταν πυροτέχνημα και ότι θα έχει συνέχεια στον αμέσως επόμενο grand prix  στην Ιταλία
 
Ο Fisichella πήρε για την  Force India την pole position και εκκίνησε πρώτος στο  Spa-Francorchamps. Σε όλο τον αγώνα πάλεψε με τον  Kimi Raikkonen για τη νίκη και τελικά τερμάτισε στην ονειρική, για τον Ιταλό, δεύτερη θέση. Η πολύ καλή απόδοση του μονοθεσίου έκαναν τους ανθρώπους της ομάδας να σκέπτονται το πόντιουμ ακόμα και τη νίκη στη Μόντζα.
 
«Γιατί όχι;» αναρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης της ομάδας ο Vijay Mallya όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα αναμένεται να είναι  το ίδιο δυνατή και στην Ιταλία. «Ξέρουμε ότι το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, εξαιρετικά γρήγορο θα έλεγα. Οι ενδιάμεσοι χρόνοι το έδειξαν και νομίζω ότι θα ταιριάξει τέλεια στην πίστα της Monza».
 
Τα καλά νέα για την ομάδα έρχονται από τους τεχνικούς. Η δουλειά τους όπως είπαν θα είναι τώρα πιο εύκολη και θα παρουσιάσουν ένα νέο αεροδυναμικό μοντέλο που θα τους βοηθήσει ακόμα πιο πολύ στην Ιταλία.
 

 
Απειλούν και για τη συνέχεια, αφού έχουν ετοιμάσει καινούργια πράγματα που θα τα παρουσιάσουν στην Singapore. Η καλή εμφάνιση στο Βέλγιο ανέβασε το ηθικό της ομάδας που τώρα πια δουλεύουν με άλλον αέρα.
 
Ο Mallya δήλωσε ακόμα: «Όπως θα ξέρετε ήδη αυτή είναι η πρώτη πραγματική χρονιά μας στην Formula 1 σαν Force India. Πέρσι τρέχαμε με το Spyker car γιατί το είχαμε αγοράσει πακέτο με την ομάδα από το τέλος του 2007. Το 2008 ήταν το ίδιο πακέτο Spyker, η ίδια ομάδα και οι ιδιοι μηχανικοί. Μετά τα αλλάξαμε όλα. Σχεδιάσαμε και κτίσαμε ένα νέο αμάξι και το αποτέλεσμα ήρθε στο Βέλγιο».
 
«Πιστεύω ότι από την Αυστραλία φάνηκε η διαφορά γιατί παλεύαμε με τις μεσαίες ομάδες. Είχαμε αυτοπεποίθηση στην Valencia και το ότι ήρθαμε 10η και 12η δεν μας πτόησε και πετύχαμε αυτό που θέλαμε στο Spa.
 
Ο Mallya είχε θέσει σαν στόχο ένα τερματισμό στο βάθρο προς το τέλος του 2010 γιατί η ομάδα είναι υπό ανανέωση. Παρόλο όμως που ο στόχος επιτεύχθηκε νωρίτερα ο ίδιος λέει ότι δεν βιάζεται.
 
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Αυτά θα τα δούμε αργότερα» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης