«Αγκαλιά» με τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη σημερινή του νίκη στο γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Πίσω από τον Βρετανό τερμάτισε ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Βάλτερι Μπότας, ενώ στην τρίτη θέση ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κάτοχος του τίτλου βρίσκεται, πλέον, μία ανάσα από το πανηγυρίσει κι εφέτος. Ήδη μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Χάμιλτον έφτασε στις 6 νίκες στα 7 τελευταία γκραν πρι κι από κει που έδινε μάχη με τον Φέτελ αποσπάστηκε πάρα πολύ από τον Γερμανό πιλότο της Ferrari και κρατά την τύχη στα χέρια.

Ο 5ος παγκόσμιος τίτλος του πρωταθλητή βρίσκεται στην αγκαλιά του Χάμιλτον, ο οποίος έκανε… πλάκα στην πίστα της Σουζούκα. Ο Βάλτερι Μπότας με τον Μαξ Φερστάπεν συμπλήρωσαν τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου, με τον οδηγό της Red Bull να ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο, παρά την ποινή που δέχτηκε για την… αψιμαχία του με τον Ράικονεν.

Τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα» για να χάσει τον τίτλο ο Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes χρειάζεται μόλις 8 βαθμούς για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό αυτό να συμβεί στις 21 Οκτωβρίου στην πίστα του Όστιν (Τέξας), μιας και η διαφορά που τον χωρίζει, πλέον, από τον Σεμπάστιαν Φέτελ ανέβηκε στους 67 βαθμούς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός με Ferrari κατέλαβε την έκτη θέση κάνοντας και πάλι ένα σημαντικό λάθος. Ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes έκανε το 1-2 για την ομάδα του, ενώ Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο ακολούθησαν με τις δύο red Bull.

Πέμπτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Force India), Ρομάν Γκροζάν (Haas), Σεμπαστιάν Οκόν (Force India) και Κάρλος Σάινθ (Renault).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης