Επίδειξη δύναμης έκαναν οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg στην πίστα του Silverstone, με τον Βρετανό να παίρνει την pole position στις χρονομετρημένες κατατακτήριες δοκιμές και τον Γερμανό team-mate του να ακολουθεί.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes AMG Petronas έτρεχαν σε δικό τους αγώνα, με τη διάφορα από τους υπόλοιπους να ξεπερνά το 1 δευτερόλεπτο στον γύρο! Αυτή ήταν η έκτη pole για τον Hamilton φέτος, ο οποίος θέλει όσο τίποτα άλλο να ανέβει στην πρώτη θέση του βάθρου αύριο και να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπατριώτες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την τρίτη θέση θα ξεκινήσει ο Max Verstappen της Red Bull Racing και από την τέταρτη ο Daniel Ricciardo. Απογοητευτική εμφάνιση από τη Ferrari, με τον Kimi Raikkonen να κάνει τον πέμπτο καλύτερο χρόνο με τη διαφορά του από τον Hamilton να είναι πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο και του Vettel να ξεπερνά τα 2 δευτερόλεπτα στον γύρο!

Μάλιστα, ο Sebastian θα εκκινήσει από την 11η θέση, καθώς για ένα ακόμα αγώνα δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων στην SF16. Έτσι, έκτος πηγαίνει ο Bottas, με τους Hulkenberg, Sainz, Alonso και Perez να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα του grid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Marcus Ericsson δεν έλαβε μέρος στις κατατακτήριες έπειτα από το τρομακτικό ατύχημα που είχε νωρίτερα στο FP3. Ο Σουηδός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, αυτό έπεσε με δύναμη στις μπαριέρες, με το τιμόνι να τον χτυπά στο στήθος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Λογικά θα αγωνιστεί κανονικά στο αυριανό GP, το οποίο ξεκινά στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης