Πάνε πολλά χρόνια από τότε που θυμάμαι να επισκέπτομαι το περίπτερο της γειτονιάς και να ζητάω τους «4 Τροχούς». Ένα περιοδικό με προσωπικότητα, ψαγμένα άρθρα και καλό γράψιμο (αν και κάπως «βαρύ», τουλάχιστον για μένα). Τεστ με αυτοκίνητα όπως η Ferrari F40, Alfa Romeo SZ, (που της είχαν κλέψει και το… σήμα σε κάποιο πλοίο) κ.ά. μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας.

Χρόνια μετά και οι «4 Τροχοί», το πιο ιστορικό ελληνικό περιοδικό (μην ξεχνάμε και το ΙΧ αυτοκίνητο που δυστυχώς δεν περπάτησε), έκλεισε 40 χρόνια ζωής. Ο Κώστας Καββαθάς ήταν αυτός που μύησε πολύ κόσμο στο μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου και πολλοί οφείλουν έστω και ένα μικρό ευχαριστώ στον άνθρωπο αυτό. Από την άλλη, ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου μας έκανε να δούμε με άλλο μάτι το εντυπωσιακό αυτό αντικείμενο με τις τέσσερις ρόδες. Ήταν από τους λίγους που έδειξαν αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αν και όχι τόση, όση είχε τη δύναμη να το κάνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηλά το κεφάλι

Τον Οκτώβρη λοιπόν, οι «4Τροχοί» έσβησαν 40 χρόνια και το συλλεκτικό αυτό τεύχος με τις 482 (!) σελίδες αποτελεί άθλο για τις μέρες μας. Κάποιοι θα θεωρήσουν ότι αυτό το άρθρο είναι διαφήμιση, στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με μεράκι, κόπο και αγάπη για το αυτοκίνητο, δημιούργησαν ένα νέο χώρο που όλοι μας, λατρεύουμε. Σίγουρα οι μέρες άλλαξαν, αλλά ελπίζουμε να παραμείνουν στις επάλξεις και να συνεχίσουν να θεωρούν αυτό που κάνουν, όχι «ειδικός Τύπος» αλλά, κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Καλή συνέχεια και να τα… εκατοστίσετε.

Υ.Γ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις και να έχουμε το σθένος να λέμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε. Καλή συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Β.Σ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης