Μην πάει τα μυαλό σας στην Ελληνική αστυνομία, αλλά σε αυτή που εδρεύει στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Αμπού Ντάμπι, όπου τα πανάκριβα super cars και SUVs κάνουν «παρέλαση» κάθε μέρα. Έτσι, λοιπόν, για να γίνεται πιο εύκολη η σύλληψη των κακοποιών και πολύ… γρήγορα, οι αρμόδιοι είπαν να εντάξουν στο δυναμικό της Αστυνομίας ένα Nissan GT-R, η αξία του οποίου στην Ελλάδα ξεκινά από τα 115.900 € και έχει τέτοιες επιδόσεις που ούτε Porsche το φθάνει.

Συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από στάση επιτυγχάνεται σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα,  ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 314 χλμ./ώρα!!! (αντίστοιχα η Porsche GT2 έχει 0-100 σε 3.7 δευτ. και τελική 327 χλμ./ώρα).
Να θυμίσουμε ότι εξίσου πολύ γρήγορα αυτοκίνητα έχουν, η ιταλική αστυνομία (Lamborghini Gallardo), η αστυνομία της Αυστρίας (Porsche 911), η βρετανική (Lotus Exige), η αμερικάνικη (Mustang) κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, είναι σίγουρο ότι απο εδώ και στο εξής οι κλέφτες στο Αμπού Ντάμπι θα σκεφθούν να κάνουν κάτι, εάν έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να τους κυνηγήσει ένα τέτοιο περιπολικό όπως το Nissan GT-R.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης