Στην πίστα του Χοκενχάιμ στη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι ελεύθερες δοκιμές των ομάδων της Formula 1 ενόψει του κυριακάτικου γκραν πρι, που είναι το 11ο για τη φετινή χρονιά. Το πρώτο σκέλος ολοκληρώθηκε σε βρεγμένη πίστα, σε αντίθεση με το δεύτερο, όπου οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν γύρους με ελαστικά slick σε στεγνή άσφαλτο.

Στο πρώτο σκέλος, την έκπληξη έκανε ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος έφερε στην κορυφή την Force India. Μάλιστα, ο Γερμανός ήταν ο μοναδικός που έριξε τα χρονόμετρα κάτω από το 1:26. Ακολούθησε ο Φελίπε Μάσα με Ferrari και ο Τζένσον Μπάτον με McLaren. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπαρικέλο, Πετρόφ, Ρόσμπεργκ, Μπουεμί, Χούλκενμπεργκ, Λιούτζι και Ντε Λα Ρόσα. Τα δεδομένα άλλαξαν σημαντικά στο δεύτερο σκέλος, όπου οι χρόνοι έπεσαν πάρα πολύ και οι πιλότοι κατάφεραν να καλύψουν περισσότερους γύρους. Αυτή τη φορά, ταχύτερος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari και χρόνο 1:16.265, νούμερο κατά δέκα δευτερόλεπτα σχεδόν χαμηλότερο από το πρώτο σκέλος. Πίσω του, με μόλις 29 χιλιοστά διαφορά, ο Σεμπαστιάν Φέτελ με Red Bull και στην 3η θέση ο Μάσα με Ferrari. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ουέμπερ, Ρόσμπεργκ, Σουμάχερ, Χάμιλτον, Κούμπιτσα, Μπαρικέλο και Χούλκενμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές ,η εικόνα που άφησε η πρώτη μέρα των δοκιμών ήταν ότι η Ferrari θα παίξει το ρόλο της στον αγώνα της Γερμανίας, με στόχο, όχι απλά το βάθρο, αλλά την πρώτη θέση. Φυσικά, θα έχει να αντιμετωπίσει τη Red Bull, αλλά και την πρωτοπόρο στη βαθμολογία McLaren.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης