Όταν οι γείτονές μας αποφασίζουν να σχεδιάσουν ένα νέο αυτοκίνητο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι σκέφτονται. Εντυπωσιακές γραμμές, υλικά που βγάζουν… μάτι και νέες ιδέες που δεν τις έχουμε ξαναδεί γεννούν σε κάθε περίπτωση ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει με τις περισσότερες ιταλικές φίρμες που φημίζονται για την σχεδίαση των μοντέλων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση του σχεδιαστικού οίκου Bertone; Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται και το ερωτηματικό γίνεται ακόμα πιο έντονο. Γι’ ακόμα μία φορά ο παγκόσμιος γνωστός οίκος έκανε τους πάντες να… γουρλώσουν τα μάτια με το πρωτότυπο Alfa Romeo που σχεδίασε για να γιορτάσει τα 100 χρόνια της μάρκας. Το συγκεκριμένο βασίζεται στο συλλεκτικό 8c Competizone και χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή V8 4,7 λίτρων με απόδοση 450 ίππους!!! Το Pandion, όπως ονομάζεται, έχει μήκος 4,26 μέτρα, πλάτος 1,971 και ύψος 1,230 μέρα. Το πιο εντυπωσιακό όμως σημείο του αυτοκινήτου είναι το άνοιγμα των θυρών που ανοίγουν με ένα περίεργο τρόπο προς τα πάνω, κάτι που έχει κάνει ο οίκος Bertone και σε παλαιότερα μοντέλα όπως το 1968 με την Alfa Romeo Carabo, το 1970 με την Lancia Stratos 0, το 1972 με την Lamborghini Countach και το 2007 με μια ειδική έκδοση της Fiat Barchetta.

Στην περίπτωση του Pandion οι πόρτες ανοίγουν 90 μοίρες και φτάνουν σε ύψος τα 3,6 μέρα γεγονός που σημαίνει πως δύσκολα θα μπορεί να βγει κανείς από το… αμάξι του αν έχει χαμηλοτάβανο parking! Επίσης η εταιρεία Bertone έκανε γνωστό ότι, σε περίπτωση ατυχήματος οι πόρτες αποκολλούνται αυτόματα από το υπόλοιπο όχημα έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να βγούνε με ασφάλεια από το αυτοκίνητο τους.



Δείτε το video από την έκθεση της Γενεύης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης