Γιορτάζοντας την τρίτη της συμμετοχή στον αγώνα Nürburgring 24h, η Lexus δημιούργησε την επιλογή «Nürburgring LFA» για τους πελάτες του LFA, που θέλουν ένα αυτοκίνητο ακόμα πιο κατάλληλο για πίστα.

Μέχρι σήμερα, το LFA έχει αποδώσει ήδη πολύ καλά στις πίστες, αλλά το αεροδυναμικό «Nürburgring LFA» αναβαθμίζει αρκετά εξαρτήματα από ανθρακονήματα (CFRP) -ένα μεγαλύτερο εμπρός σπόιλερ, πλευρικά σπόιλερ τύπου πτερυγίων και μια σταθερή πίσω αεροτομή συνδυάζονται για υψηλότερη αεροδυναμική πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 10PS υπερβαίνοντας τους 570PS, το νέο Nürburgring LFA εξασφαλίζει ότι το μοντέλο συνεχίζει να επιταχύνει δυνατά από 0-100 km/h σε 3,7 sec και μέχρι την τελική των 325 km/h, παρόλη την πρόσθετη αεροδυναμική αντίσταση λόγω της αυξημένης άντωσης. Επίσης, μειώθηκε ο χρόνος αλλαγών σχέσεων κατά 0,05 sec στα 0,15 sec.

Όσον αφορά την οδηγική συμπεριφορά, το «Nürburgring LFA» θα εξοπλίζεται με ακόμα πιο σπορ αναρτήσεις, αποκλειστικές ζάντες τύπου πλέγματος και εξειδικευμένα ελαστικά υψηλής πρόσφυσης. Διαθέσιμο μόνο σε Μαύρο Ματ, Μαύρο, Λευκό ή Πορτοκαλί αποχρώσεις εξωτερικού, το «Nürburgring LFA» θα συμπληρώνεται από τρεις επιλογές αποχρώσεων εσωτερικού – μαύρο/κόκκινο, μαύρο/μπορντό ή σκέτο μαύρο. Το παρών δίνουν πάντα τα ανθρακονήματα στην κεντρική κονσόλα, στα ένθετα θυρών, αλλά και στα πλαίσια των καθισμάτων τα οποία επενδύονται με Alcantara.

Οι πελάτες που θα παραγγείλουν το «Nürburgring LFA» θα έχουν και την ευκαιρία παρακολούθησης, όσοι επιθυμούν, ατομικών μαθημάτων αγωνιστικής οδήγησης στην πίστα Nordschleife από έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτές του Nürburgring, ενώ θα παραλάβουν μια ετήσια άδεια οδήγησης στη Nordschleife. Η έκδοση «Nürburgring LFA» προσφέρεται από τη Lexus στο πλαίσιο της παραγωγής 500 μονάδων του LFA, ενώ θα αφορά το πολύ 50 αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το LFA είναι ένα αυτοκίνητο με πολλές πρωτιές στην κατηγορία. Είναι το πρώτο supercar που δημιούργησε η Lexus για να ξεπεράσει τα υπάρχοντα πρότυπα της εταιρίας και είναι το πρώτο supercar που προσφέρει μία δυναμική και συναρπαστική εμπειρία όχι μόνο στο Nürburgring Nordschleife αλλά και σε ορεινές διαδρομές με στροφές. Υιοθετώντας προηγμένη τεχνολογία ανθρακονημάτων, έναν υψηλόστροφο V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα 4.8 λίτρων 412kW/560DIN hp και πίσω τοποθετημένο εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, το LFA με κινητήρα στο κέντρο συνδυάζει ελαφριά δομή και ιδανική ισορροπία πλαισίου για συναρπαστική και ωφέλιμη ισχύ που το οδηγεί στην τελική ταχύτητα των 325km/h.
Μόνο 500 οχήματα LFA προγραμματίζονται για παραγωγή, τα οποία θα συναρμολογηθούν από τα χέρια έμπειρων τεχνικών σε ρυθμό 20 αυτοκινήτων το μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης