Μοναδική ισορροπία μεταξύ κομψού και επιθετικού σχεδιασμού, τεχνολογία αιχμής, άπλετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές και εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, βάζουν την Octavia 5 στην κορυφή της κατηγορίας της.

Η νέα Skoda Octavia 5 δημιουργήθηκε με στόχο όχι μόνο να συνεχίσει τη σημαντική κληρονομιά αλλά και να ξεπεράσει κατά πολύ τις επιδόσεις του προηγούμενου μοντέλου θέτοντας ξεκάθαρα νέα υψηλά στάνταρντ στην κατηγορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σχεδιασμός είναι πράγματι εντυπωσιακός. Η εφαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Skoda στο σχεδιασμό αυτοκινήτων αντικατοπτρίζεται στη στιβαρή τρισδιάστατη μορφή της μπροστινής μάσκας, ενώ τα κομψά στοιχεία χρωμίου του εξασφαλίζουν μια πολυτελή και δυναμική όψη. Η επιθετική εμφάνιση του μπροστινού μέρους ενισχύεται από το συμπαγή μπροστινό προφυλακτήρα που συνδέεται με τα μπροστινά φτερά και φτάνει ως ενιαίο κομμάτι μέχρι τη γρίλια του ψυγείου, προσδίδοντας πλάτος στο αυτοκίνητο.

Η νέα Octavia 5 διατηρεί αναλλοίωτες τις ήδη ευρύχωρες εσωτερικές διαστάσεις του προκατόχου της. Το εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από κορυφαίας ποιότητας υλικά, υποδειγματική συναρμολόγηση και πολυάριθμες έξυπνες λύσεις, έχει εμπλουτιστεί με νέα χαρακτηριστικά .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα σχεδίαση διακοσμητικών στοιχείων που διαφοροποιείται ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Νέας σχεδίασης γκάμα τριάκτινων ή τετράκτινων τιμονιών. Τα χειριστήρια του αυτόματου κιβωτίου DSG πίσω από το τιμόνι είναι νέο χαρακτηριστικό της Octavia 5. Νέος επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων με λευκό φωτισμό βάθους και νέα γενιά ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου και συστήματος πλοήγησης. Νέες μονάδες ελέγχου των συστημάτων κλιματισμού Climatic και Climatronic είναι ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το προκάτοχό της.

Η εξέλιξη αυτή συνεχίζεται στους τομείς της ασφάλειας. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι όλες τις εκδόσεις της Octavia 5 διαθέτουν αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους καθώς και πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας τελευταίας γενιάς (ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR και ESBS) στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Η νέα Octavia 5, εφοδιάζεται με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων στα μπροστινά καθίσματα, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων στα πίσω καθίσματα, immobilizer τέταρτης γενιάς, φώτα ασφαλείας στο ταμπλό για τις μπροστινές πόρτες, σύστημα αυτόματης διακοπής της παροχής καυσίμου σε περίπτωση ατυχήματος και άλλα πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ESP αποτελεί ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας εφοδιασμένο με τα υποσυστήματα ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR και ESBS και είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις κατόπιν παραγγελίας πλην αυτών με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG που μαζί με το σύστημα εκκίνησης σε ανηφόρα HHC (Hill Hold Control) αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Εκτός από τη στιβαρή κατασκευή του αμαξώματος και τις ζώνες ασφαλείας, η προστασία ενισχύεται με τα αποτελεσματικά ενεργά προσκέφαλα τεχνολογίας WOKS στα μπροστινά καθίσματα και τα τρία ρυθμιζόμενα προσκέφαλα για τους πίσω επιβάτες.

Η νέα Octavia 5 χαρακτηρίζεται από την πιο σύγχρονη τεχνολογία και είναι διαθέσιμη με τέσσερις (4) εξελιγμένους  βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες που συνδυάζονται είτε με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων 5 (κινητήρες MPi) ή 6 σχέσεων (κινητήρες TSi) είτε με αυτόματα κιβώτια τεχνολογίας DSG ( Direct Shift Gearbox)

Η σειρά αυτή περιλαμβάνει το επαναστατικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων ειδικά σχεδιασμένο για τους κινητήρες 1.4 TSI/  122 hp και 1.8 TSI/ 160 που συνδυάζει γρήγορες εναλλαγές ταχυτήτων και οικονομία καυσίμου. Οι κινητήρες 2.0Tsi 200hp, 1.9Tdi 105hp, 2.0Tdi 140hp και 2.0Tdi 170hp συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει από τον βασικό κινητήρα 1.4 MPI / 80 hp μέχρι και τον κορυφαίο της σειράς 2.0 TFSI με απόδοση 200 hp. Όσο για τους πετρελαιοκινητήρες της Octavia5 μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο turbo με απόδοση 105 hp και 140 hp. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 2.0lt turbo πετρελαιοκινητήρας  τεχνολογίας common rail  με απόδοση 170 hp.

Με τον νέο κινητήρα 1.4 TSI / 122hp η Octavia5 φτάνει τη μέγιστη τελική ταχύτητα των 203 χλμ/ ώρα και επιταχύνει από το 0 έως 100 χλμ/ ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα. Εντυπωσιακή είναι η ροπή που φτάνει τα 200Nm από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Η συνδυασμένη κατανάλωση είναι μόλις 6,6 λίτρα ανά 100 χλμ. Δεν είναι υπερβολή, λοιπόν, που τόσο ο κινητήρας αυτός όσο και ο 1.8TSI θεωρούνται ως τα “διαμάντια” της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Έξυπνη, με επιβλητική εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις χαρίζει στους επιβάτες μοναδική άνεση, οδηγική ευχαρίστηση, πολυτέλεια και απόλυτη ασφάλεια. Η νέα Skoda Octavia 5 είναι εδώ για να γίνει η νέα αγαπημένη! Η τιμή διάθεσης της ξεκινά από 14.990€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης