Όταν οι Ιταλοί της Ferrari παίρνουν μία απόφαση, για να κατασκευάσουν ένα νέο μοντέλο, τότε το παγκόσμιο ενδιαφέρον πέφτει πάνω τους. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι της Scuderia ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιάσουν στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο την εκπληκτική 599 GTO με πολιτική περιβολή (και όχι αγωνιστική), που αναμένεται να προκαλέσει δέος.

Το εσωτερικό της 599 GTO   Τέσσερις απολήξεις εξάτμισης που θα βγάζουν έναν μαγικό ήχο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις φήμες, η 599 θα χρησιμοποιεί τον V12 κινητήρα της ENZO, με χωρητικότητα 6,0 λίτρα και θα αποδίδει πάνω από 600 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδόσεις θα κόβουν την ανάσα, αφού η 599 θα χρειάζεται μόλις 3,35 δευτερόλεπτα, για να αγγίζει τα 100 από στάση, και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 335 χλμ./ώρα. Το εντυπωσιακό, όμως, βρίσκεται στο εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων όπου έχει δεχτεί μετατροπές, για να πραγματοποιεί ακόμα πιο γρήγορα τις αλλαγές.

Σε δοκιμές που έγιναν στην πίστα του Fiorano, η 599 γύρισε σε 1:24 δηλαδή ένα δευτερόλεπτο καλύτερα από την ENZO! Αυτό σημαίνει ότι το νέο μοντέλο της Ferrari είναι το πιο γρήγορο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρεία.

Αν και η τιμή δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου και βασιζόμενα σε έγγραφο που διέρρευσε, σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία κ.λπ. αυτή θα κυμαίνεται κοντά στα 270.00 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης