Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

H Alfa Romeo 4C είναι το τελευταίο δημιούργημα της ιταλικής φίρμας και το πιο… φαρμακερό. Με εντυπωσιακές, sexy και συνάμα σπορ σχεδιαστικές γραμμές δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θυμίζει περισσότερο super car. Φτιαγμένο σε μόλις 500 μονάδες (έκδοση launch edition) είναι λογικό να θεωρείται συλλεκτικό και αυτοί που θα την αποκτήσουν θα αισθάνονται σίγουρα τυχεροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η κατακκόκινη Alfa Romeo 4C βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα…

Μία και μοναδική…
Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβει κάποιος πως στην Ελλάδα δεν θα κυκλοφορήσουν πολλές 4C (μάλλον μία στην έκδοση launch edition). Προς το παρόν μόλις μία βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους και όπως ήταν… φυσικό το zougla.gr την εντόπισε και σας την παρουσιάζει με αποκλειστικές εικόνες και video. Να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί στο εξωτερικό και ορισμένοι δημοσιογράφοι, προσκεκλημένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας, την έχουν οδηγήσει. Δυστυχώς το zougla.gr δεν ήταν μέσα σε αυτούς οπότε η γεύση που πήραμε ήταν από την μία και μοναδική που όπως προαναφέραμε, υπάρχει ήδη στην Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θα γίνει και ειδική εκδήλωση αλλά θα αργήσει περίπου δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση στο ιταλικό σπορ αυτοκίνητο μεταδίδεται από τους πίσω τροχούς!!!


Η Νο160 από τις 500!!!

Η μία και μοναδική Alfa Romeo 4C launch edition που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτή με τον κωδικό αριθμό 160. Σε χρώμα κόκκινο είναι έτοιμη να… ξεχυθεί στους δρόμους αλλά και να δημιουργήσει κοσμοσυρροή (όχι μόνο από τους Alfisti) στην αντιπροσωπεία που θα την έχει προς διάθεση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η 4C εφοδιάζεται από ένα μηχανικό σύνολο 1.750 κ.εκ. turbo το οποίο αποδίδει 240 ίππους. Στην πράξη το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 258 χλμ./ώρα. σημαντικό στοιχείο για να υπάρξουν αυτά τα νούμερα έχει παίξει το βάρος που είναι μόλις 850 κιλά και αυτό διότι στο ιταλικό μοντέλο έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων.

Η τιμή της 4C στην Ελλάδα αγγίζει τα 81.500 ευρώ…

Ακούστε τον… απίστευτο ήχο της Alfa Romeo 4C

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ 4C ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Η σχεδίαση της είναι ιδιαίτερα προκλητική…

Η Alfa Romeo 4C κατασκευάζεται στην Modena… Η κατανομή βάρους της είναι 40% εμπρός και 60% πίσω..

Το εσωτερικό του ιταλικού μοντέλου…

Η πλακέτα που μαρτυρά το πόσο συλλεκτική είναι…

Ο κινητήρας των 1.750 κ.εκ. με τους 240 ίππους βρίσκεται στο πίσω μέρος… Να σημειώσουμε πως τα 895 κιλά βάρους του αυτοκινήτου μεταφράζονται σε 3,7 κιλά/ίππο!!

Aναμνηστική φωτογραφία με την συλλεκτική Alfa Romeo 4C…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης