Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής για μείωση των εκπομπών ρύπων CO2, η Ferrari έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας έχει συνηθίσει. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, παρουσίασε μία υβριδική Ferrari και συγκεκριμένα στην έκθεση της Γενεύης, κλέβοντας την παράσταση.

Στο κάτω μέρος διακρίνεται το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (KERS) Πρόκειται για μία 599 GTB Fiorano, η οποία έχει εφοδιαστεί με υβριδικό κινητήρα, γεγονός που την κάνει φιλική στο περιβάλλον, και αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη είναι πράσινη και όχι, ως συνήθως, κόκκινη. Το υβριδικό σύστημα που τοποθετήθηκε στην πρωτότυπη 599 GTB συνδυάζεται με έναν βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδουν την κίνηση στους πίσω τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο του μοντέλου με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η αεροδυναμική του. Χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το γεγονός ότι είναι εφοδιασμένο με το σύστημα ΚERS (Kinetic Energy Recovery Systems) που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Αυτό χαρίζει επιπλέον 100 ίππους, ενώ η φόρτιση των μπαταριών γίνεται με την επιβράδυνση του οχήματος. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η εν λόγω 599 εκπέμπει 35% λιγότερο CO2, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον.



Δείτε πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα της Ferrari

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης