Στη μέση του αγώνα βρίσκονται πλέον οι συμμετέχοντες του δυσκολότερου ράλι στον κόσμο, οι οποίοι έχουν μία μέρα ξεκούρασης μέχρι να συνεχίσουν και πάλι τη «μάχη» με τις αντίξοες συνθήκες. Με σήμα κατατεθέν το σταθερό ρυθμό που απ’ ότι φαίνεται δεν επηρεάστηκε από την πτώση που είχε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Ορφανός κλείνει το πρώτο σκέλος του ράλι Dakar από την 76η θέση στη γενική κατάταξη. Μια ημέρα πριν από την ημέρα ξεκούρασης και τα δύσκολα που ακολουθούν, ο Έλληνας αναβάτης έχει μόλις 1 λεπτό ποινή για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ενώ ειδική με την ειδική δείχνει να εξοικειώνεται με την Aprilia του κερδίζοντας συνεχώς θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


O Βασίλης Ορφανός βρίσκεται στην 76η θέση της γενικής κατάταξης

Η χθεσινή ειδική
Οι διαδρομές της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου επιφύλασσαν ποικιλία για τους οδηγούς. Η ημέρα τους ξεκίνησε με πέτρα και έντονο ανάγλυφο για να μετατραπεί και να καταλήξει σε αμμόλοφους και fesh fesh (σ.σ. κονιορτοποιημένη άμμο). Για πολλούς δε οδηγούς τα ξημερώματα του Σαββάτου η ημέρα δεν είχε τελειώσει ακόμα καθώς συνέχιζαν να τερματίζουν. «Οδήγησα γρήγορα και κέρδισα θέσεις. Ο τραυματισμός μου για εμένα είναι πια παρελθόν, είναι σα να μην έχω χτυπήσει και ήδη δουλεύω για τον αγώνα της Κυριακής», περιγράφει ο Βασίλης από το Bivouac της Arica. «Με το που έφτασα η πρώτη μου δουλειά ήταν να πλύνω τη μηχανή και να βρω τους μηχανικούς της ομάδας για να συζητήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και για να προετοιμάσουμε τη μηχανή για τη συνέχεια. Στα σχέδια μας δεν είναι να αλλάξουμε μοτέρ και παραμένουμε στην κατηγορία Super Production», λέει. Στόχος του Έλληνα αναβάτη – όπως δηλώνει ο ίδιος – είναι αφ’ ενός η σωματική ξεκούραση εν όψει της απαιτητικής συνέχειας αλλά και το στήσιμο της μηχανής. «Πρέπει να είναι σαν να μην έχω τρέξει, σαν η Κυριακή να είναι η πρώτη ημέρα του αγώνα», επισημαίνει ο Βασίλης ο οποίος τερματίζοντας τη Παρασκευή δέχτηκε και τα συγχαρητήρια από τον υπεύθυνο της Aprilia γιατί όπως εξηγεί ο ίδιος η ομάδα εκτιμά την υπερ-προσπάθεια που κάνει ένας υποστηριζόμενος οδηγός την ώρα που εργοστασιακοί οδηγοί είναι εκτός.

Οι πρώτοι στις κατηγορίες
Στην κατηγορία των αυτοκινήτων πρώτος παραμένει ο Carlso Sainz με VW Touareg και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Al – Attiyah με ίδιο αυτοκίνητο και διαφορά μόλις 2 λεπτά και 42 δετερόλπετα. Την 3η θέση συμπληρώνει ο Peterhansel με BMW και διαφορά 14 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα από τον πρώτο. Στην κατηγορία των μοτοσικλετών ο Coma με ΚΤΜ οδηγεί το ράλι Dakar με τον Despres να ακολουθεί με διαφορά 8:48 και ίδια μοτοσικλέτα. Ο Contardo με  Aprilia ακολουθεί 3ος με διαφορά 22:12 λεπτά από τον πρώτο. Στα φορτηγά προηγείται ο Kabirov με Kamaz και ακολουθούν οι Chagin και Loprais με Kamaz και Tatra αντίστοιχα. Τέλος στην κατηγορία Quad η Yamaha έχει κάνει κατάληψη των πέντε πρώτων θέσεων με του, Partonelli, Maffei και Halpern να συμπληρώνουν την τριάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημέρα ξεκούρασης…
Η σημερινή μέρα ήταν μέρα ξεκούρασης για τους οδηγούς του ράλι Dakar. Η αυριανή αγωνιστική ημέρα ξεκινά από την πόλη Arica και ολοκληρώνεται στην Antofogasta, επίσης στις όχθες του Ειρηνικού.

Αναλυτικά αποτελέσματα στο www.dakar.com

Ημερομηνία: Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
Ειδική Διαδρομή: 7
Διαδρομή: Arica – Antofagasta
Χλμ. απλής διαδρομής: 208
Χλμ. ειδικής διαδρομής: 631 (για μοτοσικλέτες)

Πάρτε μία γεύση από το φετινό ράλι Dakar

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης