Το ολλανδικό σιρκουί του Assen θα αποτελέσει τον δεύτερο σταθμό της Superleague Formula, το Σαββατοκύριακο. Ο «Καθεδρικός των αγώνων μοτοσικλέτας», όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς το Assen, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά Grand Prix του συναρπαστικού πρωταθλήματος που συνδυάζει τα δύο δημοφιλέστερα σπορ στον κόσμο, το ποδόσφαιρο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το σιρκουί, συνολικού μήκους 4.555χλμ, αναμένεται να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τα μονοθέσια της Superleague Formula, καθώς ο βασικός σχεδιασμός του είναι για αγώνες μοτοσικλετών. Το γεγονός, ότι ελάχιστοι από τους πιλότους έχουν προηγούμενη εμπειρία από την πίστα, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο για ελεύθερες δοκιμές (μόνο δύο 50λεπτες περιόδους), κάνει ακόμη μεγαλύτερη την πρόκληση για τις ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα του Silverstone, ο Ολυμπιακός που εκπροσωπεί τη χώρα μας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με τον νεοαποκτηθέντα πιλότο του, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ, πετυχαίνοντας δύο βάθρα και σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισοβαθμία με Λυών).

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ, παρά την μικρή του εμπειρία με το μονοθέσιο της Superleague Formula, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη του παρουσία με τα ερυθρόλευκα και κατέκτησε το έπαθλο των 50.000€ για την αγωνιστική ομάδα GURacing, η οποία έχει αναλάβει τη συμμετοχή του μονοθέσιου του Πειραϊκού συλλόγου στην Superleague Formula.

Ο Βαν Ντερ Ντριφτ δήλωσε: «Ο πρώτος αγώνας στο Silverstone ήταν ένα πραγματικό τεστ για εμάς, αλλά παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να τερματίσουμε δεύτεροι στη δεύτερη κούρσα και τρίτοι στον μεγάλο τελικό. Στο Silverstone, καμία από τις ομάδες δεν ήταν 100% προετοιμασμένη, οπότε δεν ξέρουμε σε τι επίπεδα βρίσκονται τώρα. Δεν είμαστε μακριά από την κορυφή, οπότε οι πιθανότητες να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη εξάδα στο Assen είναι πολλές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Assen θα δούμε επίσης την επιστροφή της Μαρία Ντε Βιγιότα με το μονοθέσιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, σύλλογο τον οποίο εκπροσώπησε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, καθώς και του Φρανκ Περερά, ο οποίος θα αγωνιστεί με το μονοθέσιο της Φλαμένγκο.

Οι φίλοι της Superleague Formula θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά όλη τη δράση από τις ελεύθερες δοκιμές, τους κατατακτήριους αγώνες και τις τρεις κυριακάτικες κούρσες από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.superleagueformula.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης