Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερίδα με θέμα τα οφέλη από τη διοργάνωση αγώνα Formula 1 στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών. Διοργανωτές, ο Δήμος Δραπετσώνας – Κερατσινίου και ο φορέας Dielpis που κοινό στόχο έχουν την μελλοντική διοργάνωση αγώνα Formula 1 στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στους δρόμους της πόλης με φόντο το λιμάνι.

 

Το πάνελ της ημερίδας (καθιστοί: Λυμπεράκης, Σπανού, Παπαθεοδώρου, Πουρναράκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση έγινε παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και σημαντικών ομιλητών που έδωσαν άλλη διάσταση στο μεγάλο αυτό γεγονός. Όλοι συμφώνησαν πως αν κάποια μέρα πάρει σάρκα και οστά η διοργάνωση Formula 1 το κέρδος θα είναι πολλαπλό για όλους. Οι ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα ήταν οι, Λουκάς Τζανής (Δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου), Στέλιος Λογοθέτης (πρώην Δήμαρχος Πειραιά) Σήφης Βαλυράκης (πρώην Υπουργός), Βασίλης Δεσποτόπουλος (Μέλος της FIA), Βασίλης Αποστολόπουλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών), Θεόδωρος Χαραγκιώνης (Πρόεδρος ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου), Αθανάσιος Πλατιάς (καθηγητής πανεπιστημίου Πειραιά), Σοφία Σπανού (Chief manager Dorado C.I.S.G.S.Spa), Τάκης Πουρναράκης (Δημοσιογράφος) και φυσικά ο εμπνευστής της ιδέας Θανάσης Παπαθεοδώρου. Συντονιστής της ομιλίας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Trident Cars Γιώργος Λυμπεράκης, που με το δικό του ξεχωριστό τρόπο έκανε πιο ευχάριστη την παρουσίαση.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ημερίδα

Στις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η πιθανή διοργάνωση θα έχει πολλά οφέλη για την χώρα μας. Τόσο όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και όσον αφορά το κύρος που θα έχει η χώρα μας στο εξωτερικό. Από την άλλη για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο και όπως δήλωσε ο Βασίλης Αποστολόπουλος, θα πρέπει να υπάρξει επενδυτής τον οποίο το κράτος θα τον δει όχι ως… εχθρό αλλά ως φίλο. Σημαντικό επίσης ρόλο παίζει η σταθερότητα που έχει ένα κράτος ενώ όπως τόνισε και ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης πάντοτε για να επιτευχθεί ένας στόχος θα πρέπει να υπάρχει ένας… τρελός (Θανάσης Παπαθεοδώρου) που δεν θα το βάλει με τίποτα κάτω  μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει.

 

Η πίστα που έχει σχεδιαστεί στη Δραπετσώνα

Σίγουρα μία τέτοια ημερίδα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για όσους την παρακολούθησαν αφού λύθηκαν σημαντικές απορίες. Από την άλλη, άξια αναφοράς η κίνηση της Dielpis που σε συνεργασία με την ομοσπονδία αυτοκινήτου βράβευσε το ταχύτερο ελληνικό πλήρωμα στο ράλι Ακρόπολις (Θέμης Χαλκιάς και Λεωνίδας Μαχαίρας). Τέλος δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την άμεση αποδοχή του Υπουργείου να φιλοξενήσει μία τέτοια ημερίδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης