Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Από τρελό και από παιδί μαθαίνεις την αλήθεια… Μία ρήση αρκετά γνωστή ανά το Πανελλήνιο καθώς για να κάνεις το κάτι διαφορετικό σε αυτή τη χώρα, το κάτι παραπάνω, χρειάζεται τρέλα, επιμονή και προσπάθεια μέχρι τελικής πτώσεως. Λογικό είναι, το να θέλεις να μετατρέψεις κεντρικούς δρόμους στο λιμάνι του Πειραιά, της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου σε… πίστα, που να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 να σε λένε.. τρελό ή καλύτερα.. “σάικο”.
     
Η.. τρέλα εξαπλώνεται!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτή την τρέλα ξεκίνησε το 2011 ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος είχε κάνει γνωστό πως έχει πρόθεση να προσπαθήσει και μάλιστα πάρα πολύ, μέχρι το όνειρο για χιλιάδες φιλάθλους, να γίνει πραγματικότητα. Πολλοί τον χλεύασαν, άλλοι του γύρισαν την πλάτη αλλά ο επιμένων νικά και τρία χρόνια αργότερα στο “καράβι” του προστέθηκαν και άλλοι με την ίδια “τρέλα”. Το διαπιστώσαμε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George, όπου έγινε  και παρουσίαση του σωματείου ΦΥΠΑΑF1 που στηρίζει την προσπάθεια ανάληψης αγώνα F1 στην Ελλάδα. Στο εν λόγω σωματείο ιδρυτικά μέλη με αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και αγάπη για να δημιουργήσουν αυτό το κάτι διαφορετικό που για άλλους φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Ο αρχιτέκτωνας Θανάσης Παπαθεοδώρου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν το ΟΚ από τον Πρωθυπουργό

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη συγκεκριμένη προσπάθεια στηρίζει ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Επιπλέον σημαντικά ονόματα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου βρίσκονται κοντά στην προσπάθεια που για να υλοποιηθεί πρέπει να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά και οικονομικά ζητήματα υπάρχουν. Σύμφωνα με τους ίδιους του ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια το έργο για να υλοποιηθεί πρέπει να επενδυθεί ένα ποσό της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ ενώ αν όλα πάνε κατ’ ευχή μπορούμε ακόμα και το 2017 να φιλοξενήσουμε αγώνα της Formula 1. Να σημειώσουμε πως το σχέδιο που είναι εθνικής σημασίας περιλαμβάνει κατασκευή μαρίνας με φιλοξενία ακόμα και mega yachts, ξενοδοχείων, ανάπλαση περιοχής, βάση για υδροπλάνα, καζίνα κ.ά. Από πλευράς θέσεων εργασίας, για 3 χρόνια και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων θα απασχολούνται 3.000 άνθρωποι ενώ από εκεί και πέρα θα δημιουργηθούν 4.650 μόνιμες θέσεις εργασίας και για 1.5 μήνα κάθε φορά που θα διεξάγεται αγώνας θα δουλεύουν επιπλέον 2.500.

Σημαντικά πρόσωπο που στηρίζουν
Το σωματείο ΦΥΠΑΑF1 (που έχει πρόεδρο τον Χρήστο Κύρτσο, γιο του δημοσιογράφου Γιώργου Κύρτσου) αποτελείται από σημαντικά πρόσωπα που κάνοιυν πιο κάνει πιο… ρεαλιστικό το όνειρο. Μεταξύ άλλων οι, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο εφοπλιστής Ανδρέας Ποταμιάνος, ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης Σήφης, ο Δήμαρχος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο Βασίλης Δεσποτόπουλος μέλος του παγκοσμίου συμβουλίου του μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), ο Βασίλης Αποστολόπουλος πρόεδρος ιατρικού κέντρου και πρόεδρος της ελληνικής ένωσης επιχειρηματιών, ο Θόδωρος Ματτάλας γενικός γραμματέας επιστημονικών και παραγωγικών φορέων ΝΔ, ο Λάκης Νικολάου ιατρός – ορθοπεδικός, ο Θεόδωρος Βουκίδης ιατρός – πλαστικός χειρούργος, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Trident Cars Γιώργος Γιώργος Λυμπεράκης Γιώργος κ.ά.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί η… τρέλα θα συνεχιστεί!!!!

 

Χαρακτηριστικά πίστας
•Όνομα: Θεμιστόκλεια πίστα
•Μήκος πίστας F1: 5.200 μ.
•Δευτερεύουσα πίστα: 1.730 μ.
•Γύροι: 59
•Φορά: Αριστερόστροφη
•Στροφές: 23
•Αριστερές στροφές: 13
•Δεξιές στροφές: 10
•Κεντρικές κερκίδες: 35.000
•Λοιπές σταθερές κερκίδες: 15.000
•Λυόμενες κερκίδες: 61.300
•Πλωτές κερκίδες: 5.500
•Ελεύθερες θέσεις- πρανή: 11.500
•Θέσεις VIP: 2.000

Ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης…

Ο ιατρός Θόδωρος Βουκίδης…

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός Δημήτρης Γιαννακόπουλος…

Ο Βασίλης Δεσποτόπουλος μέλος του ΔΣ της FIA…

Από αριστερά: Τζανής, Γιαννακόπουλος, Βαλυράκης, Ματτάλας, Κύρτσος, Λυμπεράκης και Νικολάου…

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος…

Ο Τάκης Πουρναράκης..

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης