Το κορυφαίο αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου της VW, το Touareg, αλλάζει γενιά και παρουσιάζεται σε λίγες εβδομάδες στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Η νέα γενιά, που χωρίς να υπερβάλλουμε, φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά σχεδίασης με το Golf και το Polo αναμένεται να κλέψει την παράσταση τόσο από οπτικής άποψης όσο και από πλευράς κινητήρων όπου τα τελευταία χρόνια η γερμανική φίρμα έχει κάνει τεράστια άλματα.

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, θα διατίθεται και υβριδικό κάτι που συνεπάγεται ότι η κατανάλωση καυσίμου θα είναι ακόμα πιο χαμηλή. Συγκεκριμένα, εκτός από τον κινητήρα καύσης θα φέρει και έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα ενεργοποιείται σε χαμηλές ταχύτητες με τις μπαταρίες να φορτίζουν όταν ο οδηγός κάνει χρήση του συστήματος πέδησης (δηλαδή πατάει φρένο). Οι επιλογές που θα έχει ο υποψήφιος αγοραστής θα είναι αρκετές με τις πιο ενδιαφέρουσες όμως να επικεντρώνονται στις εκδόσεις diesel. Για παράδειγμα «μικρός» κινητήρας πετρελαίου θα έχει χωρητικότητα 3.0 λίτρων θα αποδίδει 240 ίππους και θα καίει μόλις 7,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Από εκεί και πέρα θα υπάρξει και ένας ακόμα diesel 4,3 λίτρων με 340 ίππους με κατανάλωση 9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ελληνική πραγματικότητα όπου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση θα υπάρξει ο 6κύλινδρος βενζινοκινητήρας (αυτή η έκδοση θα είναι υβριδική) που θα αποδίδει 333 ίππους και θα προσφέρει φοβερές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Συγκεκριμένα θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα η τελική θα αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα και η κατανάλωση θα κυμαίνεται κάτω από 9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8σχέσεων τύπου DSG το οποίο έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αλλαγές πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να κουράζει τους επιβάτες.



Η νέα γενιά του VW Touareg υπολογίζεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους πριν από το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης