Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το ράλι Ακρόπολις είναι ένας από τους κορυφαίους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και αποδεδειγμένα διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό. Τις ημέρες του αγώνα, η χώρα μας γίνεται το επίκεντρο του κόσμου και τα οφέλη που αποκομίζουμε μετριούνται και σε… χρήμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr και βάσει έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί τα κέρδη για την Ελλάδα μεταφράζονται ως εξής: Το προϊόν που λέγεται «Ράλι Ακρόπολις» κοστολογείται 10,5 εκ. ευρώ σε τηλεοπτική προβολή ανά τον κόσμο. Από εκεί και πέρα, ο τζίρος από τα χρήματα που φέρνουν μόνο οι ξένοι αγγίζουν τα 6 εκ. ευρώ. Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 20.000 διανυκτερεύσεις μόνο στην περιοχή του Λουτρακίου. Με τόσα κέρδη που αποφέρει ένα προϊόν είναι λογικό να υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη από την Πολιτεία. Ωστόσο, προς το παρόν τηρείται απόλυτη… σιωπή αφού κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τους διοργανωτές ότι θα στηρίξει μία τέτοια προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν χρειάζεται πάντως να είναι κανείς μάντης για να καταλάβει πως χωρίς χρήματα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ο αγώνας ακόμα και εάν έχει ανακοινωθεί από τη παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου (FIA). Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως το 2013 το παράβολο συμμετοχής του αγώνα έχει αυξηθεί από τα 170.000 στα 260.000 ευρώ, πράγμα που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των Ελλήνων που ασχολούνται με την διεξαγωγή του «Ακρόπολις». Σε επικοινωνία που είχε ο διοργανωτής Παύλος Αθανασούλας με την zougla.gr τίνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας και να καλυφτούν τα έξοδα που έχουν ανέβει κατά 100.000 ευρώ σε σύγκριση με τον φετινό αγώνα. Αν το κράτος βάλει… πλάτη τότε ο εθνικός μας αγώνας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρξουν χρήματα και από χορηγίες (ιδιωτών και Πολιτείας) τότε το ράλι Ακρόπολις κινδυνεύει να μείνει εκτός αγωνιστικού ημερολογίου. Προς το παρόν όλα παραμένουν ρευστά και ιδίως αυτή τη χρονική περίοδο που το πρώτο μέλημα της Πολιτείας είναι να τα βρει με την Τρόικα και να πάρει την πολυπόθητη δόση των 31.5 δις ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης